Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV-er Rob Pit wint 3e Nunspeetse Heideloop

Op zaterdag 20 september jl. werd de 3e Nunspeetse Heideloop georganiseerd. Een wedstrijd, die geheel in het teken staat van de stimulering van het bewegen voor jong en oud.

Naast jeugdlopen over 1,2 en 3 km, was er de gelegenheid mee te doen aan trimlopen over 5, 10 en 15 km. Ook het deelnemen aan Nordic Walking en Wandelen over 10, 15 en 25 km was mogelijk.

De startlocatie was de Speelweide Stakenberg aan de Stakenbergerweg in Elspeet. Hier waren de prachtige, maar zware, parkoersen over de verschillende afstanden uitgezet over het heuvelachtige heidegebied.

Een opsteker voor de organisatie was het mooie weer en de in bloei komende heidegebieden.

Ruim 200 deelnemers hebben zich aan de start gemeld.

BAV-atleet Rob Pit was enige weken geleden al gebrand op deelname aan dit evenement, in een voor hem bekende omgeving. Hij had zich daarom, via de voorinschrijving, al vroeg verzekerd van een startbewijs. Hij verplichtte zich zelf daardoor aan de deelname. Door omstandigheden kreeg hij helaas zijn trainingsmaatjes niet zover om tijdens deze wedstrijd ook de loopschoenen te strikken.

In verband met de grote spreiding in de starttijden, had Rob zich, in de klasse Masters 55+, ingeschreven op de 10 km. Ondanks het zware parcours ging Rob toch voortvarend van start. Na enige tijd kon hij zich nestelen in een groepje, dat ongeveer het zelfde tempo liep.

Met een mooie tijd van 44:11 (13,58 km/uur) slaagde hij erin om zijn concurrentie in deze klasse met overmacht achter zich te laten en op de 10 km als eerste te finishen.

Door zijn enthousiasme voor deze wedstrijd kunnen zijn loopmaatjes er bijna niet omheen, om hem volgend jaar te vergezellen.