Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Rob Pit met overmacht winnaar Hellas Zomeravondcup 2011

Woensdagavond 8 juni 2011 werd door atletiekvereniging Hellas in Utrecht de laatste wegwedstrijd gehouden van de Zomeravondcup in het seizoen 2011.

Op 2 dinsdagavonden in de maanden april en mei en 2 woensdagavonden in de maanden mei en juni werd deze, bij velen geliefde, wedstrijd dit jaar voor de 30e keer georganiseerd. In dit jubileumjaar werd een 5 km wedstrijd aan het 10 km programma toegevoegd. Als wedstrijdlopers zich vooraf op 3 wedstrijden van de 10 km inschrijven, dan kunnen zij meedingen naar een plaats in het eindklassement van de Zomeravondcup. Dit keer was de start vanaf atletiekbaan Overvecht, met een parcours langs de Vecht en rond Oud Zuilen weer terug naar de atletiekbaan. De eerste 3 edities werden allen onder warme weersomstandigheden verlopen, maar tijdens de laatste wedstrijd waren de loopomstandigheden prima. De slotavond werd bezocht door ca. 280 atleten.
In Soest liepen een aantal baanatleten een wedstrijd over 5 km.

Utrecht
Rob Pit en Hans Oostindiën wilden dit seizoen een plekje veroveren op het podium in het eindklassement. Zij hadden zich daarvoor vooraf gemeld voor deelname aan het klassement. Na 3 wedstrijden prijkte Hans netjes op een 2e plaats in de categorie Mannen Masters 60+. Op dat moment had Rob nog maar 2 wedstrijden gelopen en stond daarmee op plaats 3. Gezien de concurrentie, en de door Rob gelopen tijden, moest daarin nog verbetering mogelijk zijn.
De laatste wedstrijd verliep gunstig en Rob liep, met een verschil van ruim 2 minuten op nummer 2, naar een mooie 1e plaats. Hiermee belande hij tevens op een welverdiende 1e podiumplaats in het eindklassement bij de Mannen Masters 60+. Bovendien verbeterde hij opnieuw het clubrecord, in zijn categorie op de 10 km op de weg, naar een tijd van 0:42:36. Hans Oostindiën liep ook een prima wedstrijd en finishte op een 4e plaats, waardoor hij helaas naar een 4e plaats in het eindklassement zakte.
Sacco van Wessel pikte ook een wedstrijdje mee en was, met een mooie tijd van 0:39:00 de snelste BAV-atleet. Lenny Kievit deed wederom goede zaken en werd bij deze laatste editie wederom 1e dame bij de Vrouwen Masters 50+. Lenny had zich niet ingeschreven voor het eindklassement, maar zou daarin, gezien de door haar gelopen tijden over 3 wedstrijden, met overmacht op een 1ste plaats zijn beland. Jeroen Hooijer heeft deelgenomen aan alle 4 wedstrijden bij de Mannen Recreanten en liep dit keer zijn snelste tijd van deze Zomeravondcup.

Soest
Baanatleten van de BAV en AV Pijnenburg trainen sinds enige tijd regelmatig gezamenlijk. Uit deze samenwerking komt ook het met elkaar deelnemen aan wedstrijden voort. Onlangs won een team van 2 BAV- en 2 Pijnenburgatleten nog de prestieuze Cuneraloop in Rhenen, waarbij zij ook het parcoursrecord in bezit kregen.
Op dinsdagavond 31 mei 2011 konden alle senioren wedstrijdatleten van AV Pijnenburg en de BAV deelnemen aan een door Pijnenburg georganiseerde 5 km wedstrijd op de baan. Een 8-tal BAV-ers had zich voor deze wedstrijd opgegeven.
Het werd een spannende wedstrijd, waarbij de snelste atleten van Pijnenburg net een tikje sneller uit de verf kwamen, dan de BAV-ers. De prestaties waren er niet minder om. Stefan Leeflang bleek sterk genoeg te zijn om zich met een prima tijd van 0:16:54 naar een 3e podiumplaats te lopen. Op de voet gevolgd door Ingmar de Klerk op een 4e plaats. Maar ook Jaap Sonnenberg (7e), Niels de Bruin (9e) en Sacco van Wessel (10e) konden zich prima tussen de ‘snelle jongens’ handhaven.
Shirley Dolman en Marina Bos liepen een prima tijd bij de dames, terwijl Bernadette Vink helaas moest afhaken. Camiel Kruiswijk liep gezamenlijk op met Marina Bos, om zich te sparen voor zijn deelname aan het Nederlands Studenten Kampioenschap op de 3.000 meter Steeple Chase.