Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Camiel Kruiswijk pakt Nederlandse Titel voor Studenten

Groningen, 2 juni 2011, op Hemelvaartsdag vond de eerste dag van de Nederlandse Studenten Kampioenschappen plaats. In Groningen streden vele atleten om de Nederlandse Titel op de verschillende onderdelen. Camiel Kruiswijk vertegenwoordigde de BAV op de 3000 meter Steeple Chase.

Het was erg warm, een weertype dat Camiel doorgaans prettig vind om in te lopen. Na het startschot nam Kruiswijk direct de leiding in de wedstrijd. Zijn doel was een harde wedstrijd te maken om zo in een goede tijd naar een hoge klassering te kunnen lopen. De eerste rondes gingen in 85 seconden waarmee hij uit zou komen op 10:20 min. Met een mooie versnelling aan het einde van de wedstrijd, zou dat dus een mooie tijd kunnen worden. De hindernissen gingen technisch niet geheel naar wens, maar bij de waterbak was Kruiswijk constant iets eerder weg was dan zijn concurrenten. Na anderhalve kilometer liepen er nog vier atleten bij Kruiswijk. Dit was niet zoals hij het graag gezien had. Hij had gedacht dat er in dit tempo weinig atleten konden volgen. Op deze manier bracht hij de andere atleten in een zetel naar de finish. Daarop besloot Kruiswijk het tempo iets te laten zakken zodat hij niet al zijn kruit al verschoten had in het eerste gedeelte van de wedstrijd, en hij nog mee kon sprinten voor de overwinning, als het daar op aan zou komen.

Met nog ruim twee ronden te gaan kwam de als eerste geplaatste Wouter Hordijk met een flinke versnelling voorbij. Het verschil in tempo was erg groot waardoor Kruiswijk moeite had om mee te komen. Door twee slechte hindernis passages ontstond er een gaatje van een meter of zes. Bijna werd het gat te groot om nog dicht te kunnen lopen. Bij de voorlaatste waterbak passage werd het gat ineens een heel stuk kleiner waardoor Kruiswijk zijn kans zag. Met een geweldige versnelling liep hij in een keer het gat dicht. Het was erop en erover en met een zeer snelle slotronde van 77 seconde pakte hij de overwinning en daarmee de Nederlandse Titel bij de studenten op de 3000 meter Steeple Chase! In een tijd van 10:17 minuten had Kruiswijk zijn 3000 meter steeple chase erop zitten. Deze tijd is de tweede tijd die hij ooit gelopen heeft en daarmee is dat dus een prachtige prestatie. Op de tweede plaats was het Wouter Hordijk die vier seconden moest toegeven. Derde werd Joey Blange.