Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV pupillen presteren weer goed! 71 PR?s en een clubrecord

Afgelopen zaterdag 21 mei was het weer tijd voor de 2e pupillen competitie bij Altis in Amersfoort. Net zoals de eerste wedstrijd was het weer een mooie dag met 71 pr’s, een clubrecord en veel zon.

 

D Pupillen
De jongsten van de BAV ploeg wisten zich goed te weren in het deelnemers veld. Dinand te Pas kon z’n PR bij het verspringen weer aan scherpen. Jelmer Pastoor haalde zelfs drie PR’s binnen. Roeland Bouma wist twee PR’s te verbeteren. Jort Mol Lous verbeterde zelfs zijn eigen clubrecord bij het verspringen, hij sprong over de 3 meter en heeft nu een scherp clubrecord van 3,06 m.

C Pupillen
De jongens C liepen voor het eerst een estafette (Bauke Taylor, Boris van de Beek, Chris Koenen en Yves van der Meer) en dat ging erg goed.

Alle jongens hadden een pr met verspringen en zelfs bijna allemaal een pr op de 600m, dat ondanks het warme weer. Bij de meisjes C houdt Anastasia Willemsen nog in haar eentje de BAV eer hoog en presteert steeds beter, volgende keer komt Nadia de Keijzer haar vergezellen.

B pupillen
De meisjes begonnen aan de 4 x 40 mtr. estafette die zij snel liepen mede door de goede wissels. De estafette werd gelopen door Catharina van Lange, Daniëlle Veendrick, Emma van de Beek en Lotte Bleijerveld. Daarna was het onderdeel balwerpen waarbij deze meisjes allemaal een P.R. behaalden. Na de 40 mtr. sprint gingen de meisjes naar het verspringen toe. Lotte heeft over de 3 mtr. vergesprongen n.l. 3.04 m en een P.R. hiermee behaald en eveneens Catharina met 2.99 m. en Daniëlle 2,65m. Op 2 cm na had Amber Pieterse ook haar record gehaald en sprong 2,28m ver. Als laatste onderdeel was de 1.000 mtr.  Toch liep bijna iedereen een P.R..
Het estafette team van de jongens B bestond uit Lucas Beckeringh, Wouter Molenaar (invaller), Thom van de Wouden en Floran Groot. Met een tijd van 31.55 zaten ze slechts 0.14 seconden boven de tijd van de vorige keer. Net als de meisjes hadden de jongens ook de onderdelen sprint, balwerpen, verspringen en de 1000 meter. Na zijn winst in de serie is Taran van Stel wat bijgedraaid over z’n enthousiasme voor dit onderdeel, vlak voor de start mopperde hij nog wat over dit onderdeel, maar na z’n winst was het mopperen verdwenen, goed gedaan Taran. Naast de jongens van de estafette en Taran wisten ook Remco Martens, Marijn van Maanen en Max van der Meer goed te presteren. Er werden weer diverse PR’s verbroken.

A1 pupillen
Diepte punt van de dag is dat Julie Heij geblesseerd is uitgevallen, kreeg last van de hak tijdens de estafette. Ze heeft nog wel kogel gedaan, maar is daarna uitgevallen. Koen Roskamp heeft over de 7 m gestoten, Jelle van Miltenburg kwam over de 6 m. Thijs van Miltenburg ging bij het verspringen eindelijk over de 1.15. Wessel Terpstra presteerde goed op de 1000m hij liep onder de 4 minuten. Rick van Boeyen verbeterde daarbij zijn PR met ruim 30 seconden.

Bij de meisjes heeft Isabel van de Broek de magische 100 cm gehaald op hoog, Anne Gouverne was ook weer van de partij, zij gaf helaas aan dat ze gaat stoppen met atletiek. Roos Hersbach wist haar PR op kogel met meer dan 50 cm te verbeteren.

A2 pupillen
Bij de jongens was het Stevan Doeven die in zijn eentje de eer hoog moest houden. Dat ging hem goed af Stevan eindigde in het algemeenklassement als 7e.Dit kwam mede door zijn goede prestatie bij het kogelstoten, die maar liefst 7.41m. was. Ook bij verspringen en op de 1000m een pr voor deze atleet.

De meisjes liepen een mooie estafette. Maar lieten wel wat tijd bij de wissels liggen. Sophie Bleijerveld verbeterde haar pr met kogel door bijna over de 7m heen te stoten. Laura van Surksum en Bodine Bakker deden het goed bij ver, ze gingen ruim over hun pr. Voor Sophie de Jong was het de 1000m waarmee zij de show stal, een pr en een eerste plaats voor haar. Sophie van de Burgh liet zien dat ze karakter heeft, zij liep alsnog de 1000m in de 2e serie, zwaar gehavend, in een mooie tijd nadat ze in de 1e serie ten val kwam. Zo kwam een einde aan deze mooie dag met geweldige prestaties. Nu weer hard trainen voor de 3e competitie wedstrijd op 25 juni bij Zuidwal in Huizen.

Download hier de complete uitslag