Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Podiumplaatsen voor BAV-teams tijdens Eemmeerloop 2011

Op zaterdag 21 mei 2011 organiseerde Trim Vereniging Quo Vadis uit Bunschoten de 27ede Eemmeerestafette. In de voorbije jaren is dit evenement, mede door een prima organisatie, uitgegroeid tot een landelijk bekende en geliefde estafette rondom het Eemmeer. De route van deze estafette voert de lopers van de provincie Utrecht door natuurgebied de Arkervaart naar de provincie Gelderland. Vervolgens via de Nijkerker sluizen naar de provincie Flevoland richting de Stichtsebrug naar de provincie Noord-Holland om via de Eempolder uiteindelijk weer in de provincie Utrecht en in Spakenburg terug te keren. In totaal waren, tijdens de estafette, zo’n klein 700 mensen actief op het parcours (beveiliging, atleten, fiets- en autobegeleiding).

Vanuit het centrum van Spakenburg vertrokken om 11:00 uur in totaal 115 teams van 5 personen, 21 teams duo-lopers en 30 sololopers, om een afstand van in totaal 50 km af te leggen. Daarnaast werd er ook een afzonderlijk een 10 km wedstrijd georganiseerd.

De weersomstandigheden waren prima. De temperatuur varieerde tussen de 20 en 22 graden, wat voor sommige lopers veel te warm was, anderen voelde zich daar prima bij. Maar voor de begeleiders, supporters en toeschouwers waren het geweldige omstandigheden.

De BAV is sinds de beginjaren al actief bij dit evenementen viel daarbij, net als deze editie flink in de prijzen. Dit jaar deden er 10 teams mee met de estafette, waarvan 1 team bij de duo-lopers. 3 Wandelaars liepen, ter voorbereiding van enkele meerdaagse wandelingen (o.a. Amersfoort en Nijmegen), individueel rond het Eemmeer. Zij waren ’s ochtends om 08:15 uur  al vertrokken.

Direct na de start nam het jonge BAV-team “In The Mix” direct de leiding. Het verloop van de wedstrijd was voorin het peloton zeer spannend. Uiteindelijk wist dit jeugdige team een prachtige 2eplaats bij de senioren te bemachtigen, waarmee zij, t.o.v. van vorig jaar, 1 plaatsje naar boven zijn opgeschoven. Er blijft voor volgend jaar dus nog wat te wensen over. In het “overall” klassement finishten zij, evenals vorig jaar, op de 3eplaats. De duo-lopers Ronald Pothuizen en Sacco van Wessel verkeren in een prima vorm. Beiden zijn in voorbereiding voor een bergmarathon in Oostenrijk en dat wierp tijdens de estafette zijn vruchten af. Zij finishten, met een overmacht van ca. 17 minuten winst t.o.v. nummer 2, op een keurige 1eplaats. Beide teams mochten een prachtige beker in ontvangst nemen. Ronald en Sacco kregen bovendien nog een heerlijke grote Bunschoterkoek aangeboden, die ’s avonds in het clubhuis werd uitgedeeld.

Maar ook bij de overige teams waren er prestaties van formaat. Het 3eteam van de BAV bestond geheel uit dames. Deze dames finishten in hun categorie op een mooie 5eplaats. Hoewel alles om de teamprestaties draait, willen de atleten toch het beste en de snelste tijden in zichzelf naar boven halen en de clubconcurrentie, op sportief gebied, sneller af zijn. Sommige recreatieve lopers waren voor de eerste keer actief tijdens de estafette en genoten daar zichtbaar van. Een groot compliment was er voor de begeleiders op de fiets en in de auto. Ook zij dragen elk jaar weer bij aan het succes van deze dag.

Bij de individuele 10 km liepen Gaston Hébuterne (1:01:05) en zoon Raymond Hébuterne (5eplaats in 0:42:42) hun laatste wedstrijdje in de voorbereiding voor de 20 km van Brussel.

Na afloop van deze prachtige sportieve dag stond er in het clubhuis van de BAV een overheerlijke Chinese maaltijd gereed van de huisleverancier Hong Kong uit Baarn. Na de vele inspanningen lieten de sporters zich deze maaltijd goed smaken. Sacco van Wessel en Andries Blijerveld, beiden lid van de Lange Afstand Commissie (LAC) van de BAV, werden aan het eind van de avond door Bob Heinis bedankt voor hun inspanningen om deze dag tot zo’n succes te brengen en geweldig af te sluiten.

Download de uitslag