Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV-ers actief tijdens Zomeravondcup Hellas en Jaarbeurs Utrecht Marathon

Zomeravondcup Hellas
Dinsdag 19 april 2011 is de 30e editie van de Hellas Zomeravondcup begonnen. De Zomeravondcup is een serie van vier wedstrijden en prestatielopen over 10 kilometer, die afzonderlijk, maar ook als klassement gelopen kunnen worden.

De eerstvolgende wedstrijd is op dinsdagavond 10 mei 2011, gevolgd door 2 woensdagavond wedstrijden op 25 mei en 8 juni 2011. De start van de dinsdagavond wedstrijden is om 19:00 uur vanaf atletiekbaan Maarschalkerweerd en gaat door landgoed Amelisweerd, aan de oostkant van Utrecht. De wedstrijden op de woensdagavond starten om 19:00 uur, maar dan vanaf de atletiekbaan Overvecht en gaat over een parcours langs de Vecht en rond Oud Zuilen. Na de laatste wedstrijd op 8 juni 2011 wordt het klassement bekend gemaakt.

Nieuw is, dat vanaf 2011, op alle vier avonden ook een 5km prestatieloop wordt gehouden.
De start van de eerste zomeravondcup in deze serie startte onder zomerse omstandigheden en werd met 290 deelnemers prima bezocht. BAV-er Hans Oostindien is een regelmatige bezoeker van het wedstrijdgedeelte van deze zomeravondcup. Dit jaar werd er voor het eerst gebruik gemaakt van (bruto) elektronische tijdwaarneming. Arnold van Bruggen en Jeroen Hooijer had zich ingeschreven voor de recreatieve loop over 10 km. Arnold van Bruggen is bij vele wedstrijden het loopmaatje van Hans Oostindien en bleek Hans dit keer te snel af te zijn. Hans legde beslag op de 3e plaats bij de Masters 60~. Jeroen was met een tijd van 45:18  de snelste loper van dit 3-tal..

Jaarbeurs Utrecht Marathon
Op tweede paasdag werd de Utrecht Jaarbeurs Marathon georganiseerd. Een sportevenement, waarvan de hoofdafstand de hele marathon is, met ongekende uitstraling in de regio en ver daarbuiten. Op alle afstanden samen waren ca. 11.000 lopers actief. De weersomstandigheden zaten de atleten niet mee. Met een straffe wind op sommige plekken en op de onbeschutte plekken een temperatuur van rond de 25 graden maakte het een zware opdracht om op alle afstanden een goed resultaat neer te zetten. De BAV was dit jaar met een geringer aantal lopers vertegenwoordigd, dan gebruikelijk en zonder marathon aspiraties.

Camiel Kruiswijk en Marina Bos hadden op de 5 km ogenschijnlijk relatief weinig last van de zomerse omstandigheden. Camiel streed in de voorste gelederen mee en finishte met een sterke tijd van 16:52 op een mooie 12e plaats. Marina Bos liep vorige week nog een persoonlijk record op de 10 km tijdens de Spieren voor Spieren Cityrun in Hilversum. Ook tijdens deze wedstrijd liep zij een prima tijd en finishte als 24e van de 411 deelneemsters in haar categorie bij de vrouwen recreanten. Hans de Jong legde in de categorie mannen recreanten eveneens een prima prestatie neer, door als 101e te finishen van de 1620 deelnemende atleten. Alexander Martens was dit jaar de enige BAV-er, die de halve marathon als uitdaging zag zitten en zette, gezien de zware omstandigheden, een prima tijd neer. De individuele prestaties van de atleten zijn: