Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV pupillen verbreken 61 PR?s en clubrecord in Lelystad

Afgelopen zaterdag 9 april was de eerste van drie competitiewedstrijden voor de BAV pupillen. Tijdens een zonnige maar winderige en frisse wedstrijd werd er zeer goed gepresteerd door de pupillen. Er werden maar liefst 61 PR’s verbroken door 35 pupillen. Jort Mol Lous verbeterde het clubrecord verspringen van de jongens mini-pupillen uit 2003.
Dit seizoen doen alle pupillen mee aan de BAV PR CHALLENGE. Als je drie PR’s hebt verbeterd krijg je een medaille. In deze wedstrijd hebben al negen pupillen een medaille behaald.

Jongens mini-pupillen
Zo gelukkig de eerste baancompetitie wedstrijd zit er op, wat hebben we daar naar toe geleefd en getraind. De mini-pupillen mochten ook weer meedoen, we hadden alleen maar jongens. Jort Mol Lous, Roeland Bouma, Dinand te Pas en Jelmer Pastoor hadden er veel zin in. Voor Jelmer en Dinand was het hun eerste wedstrijd, ze waren dan ook best zenuwachtig. De mini’s begonnen met balwerpen, dat waren al gelijk 4 PR’s opleverde. Dan na een klein uurtje door naar het verspringen, ook daar weer allemaal pr’s en voor Jort zelfs een clubrecord. Dan even sprinten, ohw, hoe zat dat ook alweer met zo’n startblok. Na korte uitleg kwam alles weer boven en verder er goede tijden gelopen. Als laatste onderdeel de 600 meter, best een heel eind, anderhalf rondje. Maar iedereen heeft zijn rondjes gerend en naar mooie en snelle tijden.

Meisjes C-pupillen
Bij de c-pupillen meisjes hadden we alleen Anastasia Willemsen die mee deed. Ik vind dat echt geweldig dat ze alleen mee doet aan deze wedstrijden. Anastasia vindt het allemaal erg leuk en krijgt er ook steeds meer zin in. Zij heeft 4 Pr’s gescoord.

Jongens C-pupillen
Toen waren de jongens Yves van der Meer en Chris Koenen aan de beurt. Voor Chris was het ook zijn eerste wedstrijd. Hij begint een beetje los te komen in de groep. Samen met Yves maken ze er een onderlinge strijd van. Het ene onderdeel, verspringen, is Yves beter. Maar met balwerpen is Chris beter. Met de lange afstand ontlopen ze elkaar niet veel. Vandaar dat ze in het klassement ook achter elkaar staan.

Jongens B-pupillen
De wedstrijddag begon met een aangepast estafetteteam, door de blessure van Wouter Molenaar moest Remco Martens meteen aan de bak. Max van der Meer was “uitgeleend” aan het estafetteteam van de A1. Beide invallers brachten het er goed vanaf. Voor Thom vd Wouden, Taran van Stel, Marijn van Maanen en Max van der Meer was het de eerste keer dat ze meededen aan een competitiewedstrijd. De opgebouwde spanning wisten zij om te zetten in goede prestaties. Jarno Krikken, Floran Groot, Lucas Beckeringh en Remco Martens zijn de routiniers uit het team. Zij wisten alle vier minstens 1 PR te verbeteren.

Meisjes B-pupillen
Bij de meiden van de estafetteploeg, bestaande uit Catharina van Lange, Danielle Veendrick, Famke Bles en Lotte Bleijerveld, was de spanning op de gezichten te lezen. Dit gaf zoveel scherpte dat zij een feilloze overgave van het estafettestokje lieten zien in een tijd die de tweede plaats opleverde. Tijdens de trainingen is veel geoefend met sprint en verspringen. Het resultaat van deze voorbereiding mocht er zijn. Amber Pieterse en Emma van de Beek haalde op deze onderdelen elk een PR. De meisjes kregen deze competitiewedstrijd voor het eerst te maken met kogelstoten, er werden goede resultaten behaald, 4 x boven de drie meter en 2 x dik boven de vier meter. Op de 1000m zijn de meiden aan elkaar gewaagd en hierbij kwamen ze vlak na elkaar over de finish.

Jongens A1-pupillen
Op deze mooie 1e wedstrijddag begonnen de jongens A1, Thijs en Jelle van Miltenburg en Wessel Terpstra, met de estafette. Het team werd aangevuld met een B pupil, Max v/d Meer, daar Koen Roskamp en Rick van Boeijen niet konden. De start en de wissels verliepen goed. Max was de laatste loper en hij bracht het stokje met een brede smile op zijn gezicht naar de finish. Het volgende onderdeel was verspringen waarbij Jelle en Wessel een pr sprongen resp. 3.73 cm en 2.69 cm. Bij de 60 mtr sprint liepen de jongens mooie tijden op voor hun nieuwe afstand. Bij het balwerpen gooiden Jelle en Thijs een pr, Wessel kwam net een paar cm te kort. Laatste onderdeel van de dag een 1000 m waarbij de jongens gemiddeld 20 sec van hun beste tijd afhaalden, een zeer goede prestatie.

Meisjes A1 pupillen
De meisjes A1 pupillen begonnen zo als gebruikelijk met de estafette. Voor het eerst was het 4x60m i.p.v. 4x40m. De meisjes Isabel van de Broek, Roos Hersbach, Julie Heij en Winnie de groot zijn echt op elkaar ingespeeld en liepen een mooie tijd. Na de estafette werd er een afstand van 60m gesprint. Ook dit was een nieuwe afstand. Voor alle 4 de meisjes een persoonlijk record. Daarna moesten de meisjes balwerpen. Een aantal meisjes slaagden erin hun persoonlijke record te verbeteren. Bij het verspringen kwam Julie Heij door een hele goede sprong over de 3 meter wat haar een nieuw persoonlijk record opleverde. Ook Isabel van de Broek sprong 0.22m verder. Aan het einde van de dag stond er nog een 1000m op het programma. De meisjes liepen allemaal erg goed.

Meisjes A2 pupillen
De meiden A2ejaars stonden gespannen aan de start van de estafette. Ze hadden hier goed op getraind en wilde goed presteren, en dat lieten ze ook zien. De wissels waren snel en goed en zo veroverde ze een 2e plaats en een mooie tijd van 38.6. Ook bij het sprinten waren er snelle tijden. Laura van Surksum zette een tijd neer van 9.5B en Sophie de Jong finishte in10.5
Bij het kogelstoten lieten Bodine Bakker en Sophie van de Baurgh zien dat ze sterker waren geworden en stootte Sophie van de Burgh de kogel naar5.43 en Bodine naar 6.19.
Bij het hoogspringen was Sophie Bleijerveld de sterkste met een sprong over de 1.20m. Op de lange afstand liepen alle meiden een pr.

Jongens A2 pupillen
De A2 jongens begonnen met kogelstoten en Stefan Doeve stootte zijn kogel naar de 6,30 met het sprinten en hoog springen haalde Stefan ook een pr,
Niels Koelink was goed in vorm, hij was op alle onderdelen goed vooruit gegaan, zo liep hij 9.1 op de sprint en sprong hij 1.25 bij het hoogspringen. Op de lange afstand (1000m) verbeterde hij net zijn pr en werd hij 1e. Helaas viel Stefan Doeve geblesseerd uit.

Al met al een geslaagde dag met goede prestaties en veel plezier. Ouders bedankt voor het assisteren bij het jureren en het aanmoedigen van de pupillen. Op 14 mei kan iedereen weer op jacht gaan naar PR’s en medailles tijdens onze eigen PR-avondwedstrijd op sportpark ter Eem.