Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Marathon Rotterdam blijft onvoorspelbaar

Een marathon lopen spreekt bij velen tot de verbeelding. Voor Nederlanders geldt dat zeker voor de marathon van Rotterdam. Het is niet voor niets dat ruim tienduizend atleten ook dit jaar weer kozen voor deze snelle marathon… Tenminste als de weergoden goed gezind zijn. En dat was deze keer iets minder het geval. Zeker de atleten die er meer dan drie uur over gedaan hebben kregen te maken met een hitteklap. Het open stuk rondom de kralingse plas was voor velen net 10 km te lang en te warm.

Namens de BAV stonden er 5 atleten aan de start. Lenny Kievit en Edwin de Waal debuteerden op de klassieke afstand. Andre Groen, Berry Ruitenbeek en marathonveteraan Jos Hakvoort completeerden het vijftal. De bespiegelingen vooraf waren duidelijk. Hakvoort en Ruitenbeek zouden samen op gaan, kort gevolgd door Groen. Een mooi plan, maar niets van dit al kwam uit. Ruitenbeek was na 2 km Hakvoort kwijt en tegen de tijd dat ze elkaar weer tegenkwamen waren ze 30 km verder. En daar waar Hakvoort nog wat lucht had door zijn iets rustiger start kreeg Ruitenbeek last van de warmte. Hij moest op Hakvoort een kleine 2 minuten prijsgeven en finishte net boven zijn persoonlijk record. Een prima prestatie in dit warme weer. Groen, toch al niet een warm weer loper, had op de halve afstand al in de gaten dat dit niet zijn dag zou worden. Het lijf was niet opgewassen tegen dat gekke warme weer en de benen blokkeerden op ongezonde wijze. Groen heeft het tot 28 km geprobeerd maar koos toen eieren voor zijn geld en stapte uit.
De debutanten de Waal en Kievit streden hun eigen strijd. Met name Lenny Kievit liet zien deze afstand goed aan te kunnen. Een zeer vlakke wedstrijd waarbij elke 5 km keurig tussen de 26 en 27 minuten gelopen werd bracht haar een tijd ruim binnen de vier uur. Tot haar grote verrassing tikte ze vier kilometer voor de finish Edwin de Waal aan. Arme De Waal kwam op 32 km (na een superstrak gelopen eerste stuk) he-le-maal stuk te zitten. De man met de hamer deed met trots zijn werk. De Waal finishte net achter Kievit, maar kwam, gelukkig, zijn teleurstelling snel te boven. “wat een geweldig evenement, wat een publiek, wat een sfeer…en wat een pijn in mijn benen”. Nee, van De Waal gaan we op de marathon vast nog meer horen!!

De uitslagen van de atleten zijn:

Jos Hakvoort 3.04.35
Berry Ruitenbeek, 3:07:07
Lenny Kievit, 3:51:08
Edwin de Waal, 3:52:26