Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Zware en warme halve marathon van Praag voor Hans Oostindiƫn

Onder de naam “Hervis Prague Half Marathon” werd afgelopen zaterdag 2 april in Praag (Tsjechië) een halve marathon georganiseerd. Het totale aantal deelnemers (inclusief businessloop e.d.) was ca. 10.000, dus animo genoeg.

De weersomstandigheden waren tropisch te noemen. Tijdens de wedstrijd bedroeg de temperatuur ca. 25 graden, dus echt geen omstandigheden om licht over te denken en in ieder geval alle drinkposten af te gaan.
Trouw BAV-lid Hans Oostindiën is een echte kilometervreter. Hans heeft al een onnoemelijk aantal halve marathons gelopen en is dus echt een “ervaringsdeskundige”. In het prille voorjaar heeft hij getracht zich ook nu weer degelijk voor te bereiden, maar dat lukte niet altijd. Een paar wedstrijdjes over 15 km, één keer een 10 Engelse Mijlen en de reguliere trainingen moest voldoende zijn, dacht hij.Wat natuurlijk niet te beïnvloeden is, zijn de weersomstandigheden. Een temperatuur van 25 graden verwacht je nu niet direct in het eerste weekeinde van april.

Hans was donderdag 31 maart jl., samen met zijn vrouw Ria, vol goede moed naar Praag vertrokken. Naast de sportieve uitdaging van Hans wilden zij samen ook van het culturele erfgoed in deze prachtige stad genieten. Op zaterdag 2 april jl. was het dan zover, Hans kon eindelijk starten.Naast een heel slecht wegdek, met veel kuilen en losse stenen, werd het parcours ook nog gekenmerkt door aardig wat hoogteverschillen. Hans had het op sommige punten echt even moeilijk, maar vlak voor de finish kon hij, zoals gebruikelijk, toch nog even een versnellinkje plaatsen. Hij baalde lichtelijk, dat zijn tijd uit kwam op 2:00:50, zodat een tijd onder de twee uren er dit keer niet in mocht zitten. In de categorie Masters 65+ waren 64 deelnemers, waar binnen Hans als 14e eindigde. Ook kon hij met voldoening terugkijken op zijn klassering als 1e Nederlander in de categorie 65+. Hij hoopt toch nog een keer terug te keren naar Praag en dan revanche op zichzelf te nemen, door een tijd onder de 2 uren te lopen. Al met al was het voor het echtpaar Oostindien een fijn, sportief en geslaagd weekeinde in Tsjechië.