Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV-atleten actief tijdens pittige Panboscross op 3 april

Elke 1e zondag van iedere maand organiseert atletiekvereniging U-track uit Utrecht, ongeacht de weersomstandigheden, de Panboscross in het Zeister Panbos (natuurgebied van het Utrechts Landschap). Het parkoers is exact 3 km per ronde, voert langs fraaie bospaden, met hier en daar wat hoogteverschil. Het parcours is geheel autovrij.

Deelnemers bepalen zelf hoeveel rondes ze willen lopen (maximaal 7). Met een heerlijke temperatuur leek het goed loopweer te zijn, maar door de hoge luchtvochtigheid was het toch zwaarder, dan de lopers hadden verwacht. Het zandparcours lag er prima bij.

Een 5-tal BAV-atleten stonden klokslag 12 uur aan de start, allemaal met verschillende doelstellingen. Henny Bosselaar wilde weer eens een wedstrijdje lopen, om te kijken hoe zijn knie het zou houden, na een lichte blessure. Hij had daarvoor, samen met John de Vries, een fijne 9 km voor ogen. Rob Pit wilde gewoon een lekkere 12 km lopen. Vader (12 km) en zoon Hébuterne (15 km) bereiden zich voor op de 20 km van Brussel, die eind mei op het programma staat.

Raymond Hébuterne ging voortvarend van start, maar merkte bij ingang van het 3e rondje, dat hij, voor een trainingsloopje over 15 km, toch wel iets te voortvarend van start was gegaan en deed het vanaf dat moment een tikkeltje rustiger aan. Rob Pit was rustig begonnen en kreeg aan het eind van de 2e ronde Raymond in het vizier. Hij had voor zijn gevoel een lekker tempo en kon het niet over zijn kant laten gaan om achter Raymond te blijven lopen. In de 3e ronde passeerde hij Raymond voorzichtig, niet wetende wat Raymond van plan was. Beiden liepen een prima wedstrijd. Henny Bosselaar en John de Vries liepen tijdens de 9 km binnen elkaars bereik. Henny kon duidelijk merken, dat de noodgedwongen rust, door de knieblessure, een kleine aanslag op zijn conditie is geweest. De blessure bleek hem totaal niet meer te hinderen en met de conditie kan hij gewoon weer aan de slag. Hij passeerde vlak achter John de Vries de finish. Dit gaf hem goed gevoel voor het nog prille wegseizoen.

Gaston Hébuterne liep vorige week al een prima 5 km tijdens de Bosloop in Harderwijk. Vorig jaar heeft deze, ruim 70-jarige, atleet nog een knie operatie ondergaan, waarvan hij prima is hersteld. Zijn eerste wedstrijdje over 12 km, op dit pittige bosparcours, was dan ook een prima opsteker voor hem, in de voorbereiding van de 20 km van Brussel.

Zandvoort (zondag 27-3-2011)

Vorige week zondag werd in Zandvoort de 4e editie gehouden van de Zandvoort Circuit Run. De weersomstandigheden, tijdens deze Circuit Run, konden, met veel zon en een prima temperatuur, eigenlijk niet beter. Meer dan 11.500 deelnemers konden op verschillende afstanden heerlijk genieten van de zon en het mooie parcours. Onder de deelnemers bevonden zich ook een aantal Baarnse atleten, waar onder BAV-atleet Ton Slager. Gezien het zeer zware parcours met vele duinklimmetjes, lange stukken over het strand en aardig wat tegenwind op het strand, liep Ton een prima wedstrijd op de 12 km. Een mooie opsteker voor hem om het eerste 5-jarige lustrum in 2012 niet te missen.

De individuele prestaties zijn:

Naam Afstand Tijd Min/km Km/uur
Panboscross        
John de Vries 9,00 0:48:33 0:05:24 11,12
Henny Bosselaar 9,00 0:49:13 0:05:28 10,97
Rob Pit 12,00 0:54:12 0:04:31 13,28
Gaston Hébuterne 12,00 1:18:01 0:06:30 9,23
Raymond Hébuterne 15,00 1:12:07 0:04:48 12,48
         
Zandvoort Circuit Run        
Ton Slager 12,00

1:18:28

0:06:32 9,18