Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV-ers actief tijdens NK Veldloop gemeenten in Lelystad

Woensdag 23 maart 2011 werd in Lelystad de 24e editie gehouden van het NK Veldloop voor gemeenten. De organisatie had een prachtig parcours uitgezet over de oude Zuiderzeebodem. In het noordelijke gedeelte van Lelystad liggen het Oostervaartbos en Bergbos, waar de de deelnemers getrakteerd werden op een prima verzorgd, maar zwaar, parcours.

Alleen de eerst 200 meter en ca. 500 meter naar de finish liep over verharde paden, met tot slot ca. 300 meter op de atletiekbaan van AVSpirit op het sportpark Lange Zand. De rest van het parcours voerde de atleten over voornamelijk mulle zandpaden, schelpenpaden en een paar pittige heuveltjes. Ruim 4.200 ambtenaren waren op dit geweldige sportevenement afgekomen en konden kiezen uit 6, 9 of 12 kilometer. De starts waren ingedeeld in de leeftijdsklasse tot 45 jaar en de klasse 45 jaar en ouder.

Een zestal Baarnse ambtenaren was naar Lelystad vertrokken om de sportieve uitdaging aan te gaan, waaronder een 3-tal BAV-ers. Elk jaar zijn zij weer verzekerd van het weerzien met een aantal oud-collega’s. De zon overgoten sportdag was voor de atleten, maar zeker ook voor de vele supporters, een welkome verademing na een lange winter.

Ronald van Lemmeren had helaas zijn chip niet aangeboden, zodat van hem alleen maar een bruto eigen gemeten tijd beschikbaar is. Wel was hij ca. 10 minuten sneller dan de voorlaatste editie in Ede.

BAV-ster Annet Koppen had zich op de 9 km ingeschreven. Na een rondje van 6 km, kwam er voor haar nog een lus van 3 km. Annet deed voor de eerste keer mee aan het NK Veldloop en vond het een geweldige ervaring om dit festijn mee te maken. Zij kon trots terug kijken op de door haar neergelegde prestatie. Jeroen Duyst houdt zich voornamelijk bezig met triatlon en is, zoals uit zijn tijd blijkt een prima loper.

Rob van Ginkel is al een oudgediende bij het NK en streed regelmatig mee om de podiumplaatsen. Sinds het eerst NK (1988 – gemeente Mijdrecht) is hij al deelnemer en heeft ook aan de meeste wedstrijden sindsdien meegedaan. In 1989 gaf hij John de Vries (toen werkzaam bij de gemeente Baarn) een seintje van dit sportfestijn. Sinds die tijd lopen ook de Baarnse ambtenaren mee. Rob wist zich op de 12 km voorin het peloton te nestelen. Met een gemiddelde snelheid van 13,94 km/uur wist hij in de klasse > 60 jaar beslag te leggen op een mooie 6e plaats. Jammer voor Rob, die de snelste Baarnse ambtenaar was, dat hij tijdens de wedstrijd nog even zijn veters opnieuw moest strikken. Een hogere klassering had er anders zeker ingezeten. Ronald Spek en John de Vries zijn nog steeds aardig aan elkaar gewaagd. Zij startten bewust als laatste in het veld van 12 km lopers > 45 jaar. Achteraf bleek dit een goede keuze en konden zijn een inhaalslag maken. Ronald versnelde na ca. 2 km licht, zodat John hem de gehele wedstrijd op ongeveer dezelfde afstand moest volgen.

Ook oud collega Philip Kroon, nu werkzaam bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug, komen de Baarnaars jaarlijks weer tegen. Philip is voornamelijk actief in de schaatssport en heeft al 19 keer de 200 km op de Weissensee geschaatst en moet zijn conditie dus wel goed onderhouden. Naast het schaatsen houdt hij zich bezig met skeeleren en hardlopen. Hij finishte keurig in een tijd, die net onder het uur lag. BAV-er Henk van Maris (gemeente Naarden) kreeg het tijdens het lopen van de 12 km wat minder naar zijn zin. Hij kreeg zo last van zijn heup, dat hij nauwelijks nog aan hardlopen toekwam. Moegestreden finishte hij in een tijd van net boven het uur. Volgend jaar hopen zij allemaal voor de 25e editie naar Heemskerk te gaan en daarvoor een groter aantal collega’s enthousiast te maken.

Onderstaand de prestaties van de individuele lopers:

NK veldloop  gemeenten Lelystad Afstand Tijd Min/km Km/uur
Ronald van Lemmeren 6,00 0:50:21 0:08:24 7,15
Jeroen Duyst 9,00 0:43:49 0:04:52 12,32
Annet Koppen 9,00 0:53:59 0:06:00 10,00
Rob van Ginkel 12,00 0:51:38 0:04:18 13,94
Philip Kroon 12,00 0:59:10 0:04:56 12,17
Henk van Maris 12,00 1:00:23 0:05:02 11,92
Robert Spek 12,00 1:03:18 0:05:16 11,37
John de Vries 12,00 1:05:04 0:05:25 11,07