Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Spierpijn

Vanmorgen opgestaan met lichte spierpijn. De oorzaak… gisteren was de opening van het baanseizoen van de BAV. De ouders mochten een ochtendje meetrainen met de kinderen. Die gelegenheid wil je als ouder natuurlijk niet voorbij laten gaan. 

We waren ruim op tijd aanwezig, toch was het zo druk, dat het ons nog moeite kostte om de fietsen geparkeerd te krijgen. Om even over half tien begonnen we met een opwarm rondje langs de buitenste lijnen van het veld. Eerst gewoon recht vooruit rennen daarna links en rechts zijwaarts. Vervolgens moesten we allemaal verzamelen rond de middencirkel om de spieren los te maken met een aantal rek- en strekoefeningen. Hierna werden de ouders en kinderen verdeeld in twee groepen en moesten wij heen en weer rennen.
Toen wij hiermee klaar waren werden we in groepen opgedeeld en moesten wij ons melden bij een trainer. Ons groepje begon met bal werpen. Het doel was, een baseball door een paar fietsbanden te werpen. Eerst van dichtbij en daarna steeds verder weg van het doel. Daarna verspringen, 120 door de bocht, 40 meter sprint, gevolgd door “technische oefeningen” waarvan ik de naam alweer vergeten ben. 
Ik vond het erg leuk om een ochtendje mee te mogen trainen met de kinderen. De kinderen vonden het duidelijk ook heel leuk dat hun ouders meededen. Ik heb geprobeerd mijn gebrek aan talent te maskeren door met veel enthousiasme aan de verschillende onderdelen mee te doen, wat denk ik redelijk gelukt is, al zeg ik het zelf. Ik vond het ook heel leuk om te zien dat mijn zoon erg veel plezier had tijdens het trainen. Tegen het eind van de ochtend trok de bewolking weg en werd het zonnig. Na afloop was er voor de kinderen een flesje AA- drink en iets te snoepen en voor de ouders een lekker kopje koffie. Al met al een welbestede ochtend en mijn complimenten voor de organisatie.

Cor, vader van Chris.