Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV-atleten bereiden zich voor op het wegseizoen

Afgelopen zondag waren de weersomstandigheden wel erg uitdagend om er weer op uit te trekken, de schoenen te veteren en aan een loopevenement in de regio mee te doen.

De atletiekvereniging Fit uit Zeist organiseerde de Mijlenloop van Zeist. Er was een mooi parcours uitgezet en het aantal lopers, dat zich voor alle afstanden had gemeld, lag rond de 330. Buiten de 10 Engelse Mijlen (16,1 km) konden de atleten zich ook inschrijven voor de 5 Engelse Mijlen (8,05 km). Voor de jeugd was er een parcours uit gezet onder de naam “Mijltje” (1 EM). Voor een 3-tal BAV atleten redenen genoeg om naar Zeist af te reizen.
Met een heerlijke voorjaarszon en een temperatuur van rond de 10 graden was het geweldig loopweer. Vele atleten lieten dit niet aan zich voorbij gaan en de korte broeken en T-shirts waren duidelijk weer uit de kast gehaald.

Op de 10 EM was de regionaal en landelijk bekende Aart Stigter met overmacht de sterkste loper. Met een snelheid van 17,1 km liet hij wederom zien nog zeer actief met de loopsport bezig te zijn. Deze geroutineerde veteraan liet hiermee de rest van het peloton achter.

Hans Oostindiën bereidt zich voor op de binnenkort te lopen Halve Marathon van Praag. Vorige week bleek hij ook al in goeden doen te zijn, door op de 15 km van de Berenkuilloop in Utrecht een tijd van 1:18:24 te lopen. Dit was ruim 5 minuten sneller, dan de tijd van zijn eerder gelopen Bosloop in Harderwijk. Hans had er ook dit keer behoorlijk zin in en verraste zichzelf met een prima tijd, waardoor hij met een goed gevoel naar Praag kan reizen.

Hans de Jong en Gaston Hébuterne beproefden hun geluk op de 5 EM en liepen een prima wedstrijd. Hans de Jong bleek, met een snelheid van 14,7 km/uur, dit keer over de snelste benen te beschikken.

De tijden van de atleten zijn:

Naam Aantal km Tijd Min/km Km/uur
Hans de Jong 8,05 0:32:52 0:04:05 14,70
Gaston Hébuterne 8,05 0:46:42 0:05:48 10,34
Hans Oostindien 16,10 1:24:40 0:05:15 11,43