Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV junioren los in het Amsterdamse bos, tijdens de Finale van de cross!

Zaterdag 12 maart vertrokken de finalisten van de BAV naar het Amsterdamse bos in Amstelveen. Daar stond ze een mooi parcours te wachten, mooie glooiende bospaden en een flinke heuvel , dan over een brug die naar het midden van een arena toeliep van een paardenbaan en daar eindigde ze hun cross.

Als eerste waren de jongens B aan de beurt , de 3 jongens hadden er zin in, alhoewel Ingmar de Klerk geblesseerd was stond hij toch aan de start , hij wilde deze cross uitlopen om zijn ploeg aan de nodige punten te helpen , hij eindigde op een 32e plek . Mark Rigter liep zoals altijd een degelijke race en werd 33e.Helaas voor deze jongens moest Bas van der Vuurst vervroegd het parcours verlaten. Daardoor verloren de jongens hun kans op een plaatsje in het ploegenklassement.

Bij de jongens C was het Luc van Dormolen die in zijn eentje de eer moest verdedigen, Luc stond hoog geplaatst, maar ook hij had een blessure waardoor hij niet voluit kon gaan. Ondanks dat werd Luc 5e en kon met een medaille huiswaarts keren.
Bij de meisjes C was de sfeer gespannen, ze hadden zich met hun ploeg als 1e geplaatst en hoopten dat ze dat konden handhaven. Ina van Woersem wist als 5e te finishen, wat een medaille waard was. Daarachter was het Juliette de Klerk die 11e werd en ook Shirley Dolman was snel, zij werd 23e. Vlak daarachter was het Rohmana Koops die 25e werd. Door deze resultaten hadden de meiden weer een eerste plek in het ploegenklassement behaald.

Pieter Heij was ook in zijn eentje van de BAV bij de jongens D. Pieter kon goed meekomen in dit erg sterke veld en werd verdiend 32e . Ook een mooi resultaat bij de meiden D2 , waar Dorian Wevers met een welverdiende 10e plek naar huis ging. De meisjes D1 stonden wel met een ploeg klaar. En ze waren goed vertrokken. Manon Stalenhoef wist als eerste BAVver over de finish te komen. Daarachter was het Susanne Vink , gevolgd door Tamara Went. Deze meiden konden een 9e plek met hun ploeg veroveren. Zo keerden de BAVvers met mooie resultaten naar huis , na een dagje mooi weer in het Amsterdamse bos.