Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV laat zich zien op NK cross

Zaterdag 19 februari vertrokken enkele junioren en pupillen van de BAV richting Nijverdal om daar aan het Nederlands kampioenschap cross deel te nemen.
Het parcours is gelegen midden in het bos en heeft een paar mooie heuvels en zelf een bruggetje. Vanaf het middenveld kan je de atleten meerdere malen zien langskomen.
Volop genieten dus voor iedereen.

Bij de jongens A1 pupillen stonden de broertjes van Miltenburg aan de start. Beide jongens konden goed voorin mee komen op dit zware cross parcours en hielden dat vol tot aan de eindstreep waar Jelle net voor zijn tweelingbroer een 12e plek wist te bemachtigen en Thijs met een 13e plaats zijn 1500 meter kon afsluiten.

Aan de start bij de meisjes C1e jaars stonden Ina Van Woersem en Rohmana Koops geconcentreerd te wachten op het startschot. Vanaf het begin werd er direct hard gelopen en lag het tempo voorin erg hoog. Ina moest haar directe concurrenten laten gaan en bleef in een achtervolgende groep goed volgen, ze kon na 2 kilometer als 10e de finish passeren.
Rohmana kon ook bij een groepje aanhaken en liep in een mooi tempo door, met een mooie eindsprint kon ze nog 4 atleten net voor de streep passeren en eindigde ze op een welverdiende 28e plek in dit sterke veld.

Shirley Dolman, nog herstellende van een longontsteking, stond inmiddels klaar om haar 2 km te lopen, ze kon in dit snelle veld van meiden C2e jaars lang voorin mee, maar moest later toch iets toegeven. Ze kwam als 17e over de eindstreep, en was daarmee zeer tevreden, zo verklaarde ze achter af.

Op zondag liep Camiel Kruiswijk de korte cross. Samen met 71 anderen ging hij van start op de 2,6km. Bij de start ging het al direct hard. Camiel liep zijn eigen race en liet zich niet gek maken door het hoge tempo. Hij liep op het harde parcours mooi mee in de middenmoot. In een keurige tijd van 9.50 min kwam hij als 54ste over de finish. Dit was 10 seconden sneller dan vorig jaar.