Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV pupillen sterk in laatste crosscompetitie

Het waren zware omstandigheden op het Almeerder strand. Behalve de koude wind was het een pittig parcours. Het parcours begon met mul zand en ging over in modder, dan liep het omhoog naar een dijkje met daarna wat veel heuvels tot vervolgens naar beneden het strand op. Een lang stuk langs de waterlijn tegen de wind in om daarna iets omhoog door het mulle zand in een paar scherpe bochten richting de finish te eindigen. Het was dus een echt cross circuit.

Jort Mol Lous en Roeland Bouma mochten als eerste van de pupillen, zij zijn mini pupil. Ze liepen kort achter elkaar in het begin. Jort liep lange tijd op kop en ging de strijd aan met het eerste meisje, net voor de finish ging hij haar toch voorbij en won. Roeland bleef heel goed op de derde plek lopen en eindigde als tweede jongen. Dan was Yves van der Meer, c-pupil jongen, aan de beurt, hij had er veel zin in en liep een goede race. Als enige c-pupil meisje was Anastacia Willemse best wel nerveus, haar trainingen in het bos beginnen vruchten af te werpen. Het gaat haar steeds beter af en kon een achtste plaats vast houden.

Het hield op met regenen toen de jongens B pupillen als eerste mochten starten. Het waren Jarno Krikken, Remco Martens, Marijn van Maanen en Floran Groot die stonden te springen bij de startstreep om enigszins warm te blijven. Na het startschot schoten de vier jongens als een geel peloton het parcours op. Floran was de eerste jongen van de BAV die de finish bereikte waarbij al snel nummer twee, Remco, volgde. Ondanks dat Jarno ziek was geweest, liep hij een goede race en dit gold ook voor Marijn die zijn eigen wedstrijd liep.

Bij de meisjes B pupillen stonden de meiden weer te popelen om aan de wedstrijd te kunnen beginnen. De trainer, hield ze nog even in beweging voordat het startschot zou klinken. Toen dit klonk was de wedstrijd voor Amber Pieterse, Emma van de Beek, Danielle Veendrick, Lotte Bleijerveld, Catharina van Lange en Famke Bles ook echt begonnen. In een geweldige sprint werd hun positie voor deze 1250m al snel bepaald. Lotte werd op de voet gevolgd door Emma. En deze meiden kwamen met een snelle tijd over de finish. Danielle en Famke zijn aan elkaar gewaagd en dit was goed te zien in de uitslag waar de dames enkele seconden na elkaar over de streep kwamen. Catharina liep haar eigen wedstrijd en dit deed zij uitstekend. Tevens gold dit ook voor Amber die na een aanmoediging van de trainster er nog een eindsprint wist uit te halen en daarmee een atleet passeerde voor de eindstreep. Alle B pupillen leverde zo een geweldige prestatie.

Na de pupillen B, waren de A1 pupillen aan de beurt. De jongens hadden het parcours vooraf goed verkend en stonden zelfverzekerd aan de start. Jelle van Miltenburg ging vanaf de start gelijk op hoog tempo mee met de nummer 1. Jelle wist dit goed vast te houden en kwam als 2de over de finish. Koen Roskamp en Thijs van Miltenburg hebben de wedstrijd voor een grootdeel samen gelopen. Thijs wist Koen net achter zich te houden. Wessel Terpstra probeerde met Thijs en Koen mee te gaan, maar het hoge tempo kon hij in het eerste deel van de wedstrijd niet volhouden. In het 2de deel kwam Wessel in een goed tempo en liep de wedstrijd goed uit. Bij de meisje die daarna aan de beurt waren, waren 2 ziekmeldingen. Alleen Isabel van den Broek en Roos Hersbach stonden aan de start. Isabel die de afgelopen week ook niet helemaal fit was, wilde graag ‘’knallen’’ vandaag. Vanaf de start ging ze goed met de voorste groep mee, maar moest toch een gaatje laten vallen. Ze kwam met een eindsprint zeer tevreden over de finish. Roos die tijdens het inlopen al merkte dat het een zeer zwaar parcours was, heeft de wedstrijd goed ingedeeld. Het begin stuk rustig en met de wind in de rug wat tempo erbij. Nu afwachten tot alle uitslagen zijn verwerkt, of de A1’s de finale zullen halen.

De jongens A2 stonden met 2 man sterk aan de start. Stefan Doeven en Jurre Westra waren beide scherp en Stefan was als eerste weg en ging dan ook als eerste de bocht in, maar door het hoge tempo voorin moest hij zijn positie snel prijsgeven. In zijn eigen tempo ging hij het gevecht aan tegen de elementen en kon als 30e de finishlijn bereiken. Jurre kon het hoge tempo goed bijhouden en door een mooie eindsprint wist hij als 4e te eindigen. Een mooie prestatie en zeker een plaats in de aankomende finale waard.

Bij de meiden van de A2 waren de verwachtingen hoog gespannen. Als ploeg stonden ze na 2 wedstrijden op de eerste plaats. De vraag was of ze dit kunnen vasthouden. Ze hadden bij de start al de beste positie ingenomen, dus ze hadden grote plannen.
Sophie de jong vertrok als eerste en deed wat ze zich had voorgenomen, als eerste weg en als eerste de bocht in. Dat kon ze goed volhouden. Ze bleef lang voorin en liep een geweldige race en passeerde de eindstreep als 7e. Laura van Surksum moest zich eerst herstellen van een valpartij en moest daarna proberen haar positie voorin terug te krijgen, dat lukte haar goed want ze kon net voor Sophie als 6e eindigen. Voor Bodine Bakker was het een zware strijd , vooral met zichzelf tegen de omstandigheden. Toch kon ze een 16e plaats bemachtigen en kon ze tevreden zijn. Sophie Bleijerveld Was zeer blij met haar 23e plek, ze liep een goed opgebouwde wedstrijd en kon toch een mooi tempo blijven lopen ondanks het mulle zand. Het ziet er naar uit dat de meisjes hun eerste positie hebben kunnen handhaven.

Nu is het hard trainen tot aan de finale op 12 maart in Amstelveen.