Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Warme en winderige editie midwintermarathon in Apeldoorn

De midwintermarathon deed zijn naam zondag jl (6 februari 2011) geen eer aan. 11 graden en een stevige wind waren niet de weersomstandigheden waar velen op gerekend hadden. Aangenaam was het wel. Er werd gewoon gelopen in t-shirt en shorts en de handschoenen konden in de kast blijven. Gelukkig waren er wel de heuveltjes die overwonnen moesten worden en die deze wedstrijd zo mooi en zwaar maakt.

Voor de BAV stonden er 6 atleten aan de start van de Asselronde. Een prachtige ronde van 27.5 km. De atleten, bijna allemaal in voorbereiding op de Rotterdam marathon, konden terugkijken op een geslaagde dag. Hakvoort nam wraak op Ruitenbeek, na het gevoelige verlies van vorig jaar. Ditmaal was eerstgenoemde het die de laatste 5 km nog goed kon doortrekken. Groen verbaasde zich met een tijd net onder de twee uur. Dit was, na zijn rustige start, een geweldige opsteker.
Edwin de Waal scoorde in zijn eerste lange wedstrijd naar behoren. Boven verwachting presteerde Lennie Kievit, die tot haar eigen verbazing ruim binnen de 2 uur en twintig minuten bleef.
Op de minimarathon, ook nog 18.6 km lang, stonden de bekende bav-diesels aan de start. Ditmaal was het Henk van Vulpen die ruim afstand nam van zijn mede maatjes. Ook Bosselaar presteerde aangenaam goed!
De resultaten van deze winderige editie vindt u hieronder.

Asselronde 27.5 km
Jos Hakvoort 1.55.33,
Berry Ruitenbeek 1.59.09,
Andre Groen 1.59.29,
Edwin de Waal 2.13.03,
Lennie Kievit 2.17.26,
Josien Zwanikken 2.26.59

Mini marathon 18.5
Henk van Vulpen 1.30.11,
Chris van Boeijen 1.40.10,
Henny Bosselaar 1.40.53,
John de Vries 1.44.14,
Nathalie Bleijerveld 1.44.17