Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Scherpe tijden BAV-atleten tijdens 4e dag Bosloopcompetitie in Harderwijk

Afgelopen zondag werd bij atletiekvereniging Athlos in Harderwijk de 4e wedstrijd gehouden in het kader van de Bosloopcompetitie 2010 – 2011.
Nadat de 2e en 3e editie garant stond voor zware omstandigheden door sneeuwval en gladheid, waren het dit keer prima loopomstandigheden.

Het bosparcours (1, 2 of 3 ronden van 5 km) rond sportpark De Strokel lag er prachtig bij, de temperatuur schommelde rond het vriespunt en het was nagenoeg windstil. Redenen genoeg om een fijne wedstrijd te lopen. Dat bleek ook wel uit het aantal enthousiaste deelnemers. Op alle afstanden, inclusief de kinderloop, kwamen in totaal 217 lopers over de finish. Een aantal, waarop de organisatie weer trots kon zijn. Omdat de puntentoedeling voor de competitie is gekoppeld aan het aantal deelnemers op de 5 km, waren er dit keer veel punten te verdienen.

Van de Baarnsche Atletiek Vereniging hadden een aantal trouwe bezoekers aan deze gezellige loop zich voorgenomen de loopschoenen maar weer eens aan te trekken voor deze cross over heuvelachtige zandpaden. Hoewel de ondergrond nog bevroren was, waren de paden prima beloopbaar.
Raymond Hébuterne pikt, samen met zijn vader Gaston, zo af en toe een wedstrijdje mee. Op de 10 km finishte hij netjes als 8e . Met een snelheid van 14,16 km/uur was hij de snelste BAV – loper.

Sacco van Wessel was enige tijd uit de (wedstrijd) running en besloot zijn conditie maar eens in Harderwijk te testen. Dit beviel hem kennelijk prima, want hij finishte op de 15 km keurig op een 4e plaats. Rob Pit was kennelijk ook blij, dat hij weer losgelaten werd op dit voor hem bekende parcours, want hij finishte op de 15 km als 8e . Henny Bosselaar en John de Vries bereidden zich voor op de Mini-Midwintermarathon, die volgende week zondag in Apeldoorn wordt gehouden. Gezamenlijk maakten zij er een lekkere trainingsloop van, waarbij Henny zo beleefd was om John voor hem te laten finishen.