Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV junioren presteren goed op NK indoor in Apeldoorn

Op zaterdag 22 januari 2011 werd in Apeldoorn in het Omniversum de nationale C en D spelen gehouden. Voorafgaande jaren was het altijd in Groningen, dus hoefde ze dit keer niet zo ver te reizen.Volgens Ruben Rigter was het spannend om mee te maken, alleen de deelnemers mochten op de baan komen, zelfs geen trainers.

Een half uur voordat het onderdeel begon moesten de atleten zich beneden melden in de callroom, van daaruit gingen ze met hun mede atleten naar het onderdeel.
Ruben Rigter ging bij de jongens D1e jaars kogelstoten en ging met 16 andere jongens naar de baan toe. Omdat hij zich als 6de had geplaatst was hij ook als 6de aan de beurt, nadat iedereen drie keer was geweest mochten de beste 8 nog drie keer stoten. Ruben was intussen een plekje opgeschoven en stond nu 5de. Zijn verste worp was 8.49m, zo werd hij uiteindelijk 5de, daar was hij dan ook heel blij mee.

Zijn broer Emiel Rigter, oud Bavver, die tegenwoordig bij Almere’81 traint deed ook mee en werd 1ste met kogelstoten en pakte daarmee de Nederlandse titel.
Met de horden werd hij 5de.

Ook D2e jaars Che van der Lee deed met dit spannende toernooi mee en verscheen bij het verspringen. Zijn verste sprong was 4.25m, dat was goed voor een 14e plaats.
Bij het kogelstoten voor jongens D2 stond Niels Kuil in de ring zijn beste stoot was 8.97m en hij pakte daarmee een mooie 9e plek op dit NK. Oud Bavver Sven van Miltenburg pakte de 2e plek op de 600m. Een mooie ervaring voor deze jonge junioren.