Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Veel BAVianen aan de start van de 16e Elfstedentocht

It giet oan was het bericht op woensdag 18 januari. De 16e Elfstedentocht zou op zaterdag 22 januari verreden worden. Omdat dit unieke evenement  niet zo vaak kan plaatsvinden hebben de trainers de zaterdagochtend training in het bos afgeblazen zodat zoveel mogelijk pupillen en junioren mee konden gaan doen aan deze tocht der tochten.

Om 10:00 uur stonden er 26 BAVianen in de startkooi van de 16e Elfstedentocht, iedereen bleek gelukkig ingeloot te zijn. Onderleiding van de trainers Alexander Martens, Bianca koops, Jan Zaagman,  Liesbeth Sitters,  Marina Bos, Tineke Bos en de personal coaches Chris Sitters en Ronald van Miltenburg werd er aan de tocht begonnen. Aangemoedigd door diverse ouders.

De BAV-ploeg bestond uit: Luka, Bauke, Rosa, Marijn, Famke , Danielle, Max v.d Meer, Lotte, Thom, Remco, Thijs, Julie, Koen, Wessel, Anne, Roos, Jelle, Jurre, Baukje, Simon, Bodine, Sophie v.d burg, Ina, Melvin, Rohmana, Job, en Jochem.

Het was even wennen voor de BAVianen tussen al die andere schaatsers van de diverse schaatsverenigingen uit het land. Kwamen de BAVianen met eigen vervoer, de deelnemers van de schaatsverenigingen kwamen vaak met heuse touringcars.

Zoals iedereen waarschijnlijk wel bekend, gaat de tocht van Leeuwarden via Sneek, IJlst, Sloten, Staveren, Hindelopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum weer terug naar Leeuwarden met de finish op de beroemde Bonkevaart.

De meeste BAVianen moesten eerst even op gang komen en wennen aan de drukte op het ijs. Een aantal niet nader te noemen BAVianen moest al bij de eerste stempelplaats in Sneek opgeven. Uit na vraag bleek dat ze te veel opzagen tegen het lange gevecht met het ijs en zich geestelijk niet meer konden opladen.

Aan het weer kon het niet liggen, 5 graden boven nul en nagenoeg geen wind. Verder bleek het grootste deel van de route volledig overdekt te zijn! Op een aantal plekken op de route moest er wel gekluund worden. De looptrainingen van de BAVianen bleken hier goed van pas te komen. Ook de lage bruggen gaven geen problemen voor de pupillen en junioren, wel was een trainer van boven de 50 was bijna z’n haar kwijt bij een lage passage.

Onderweg was er gelukkig nog tijd voor een lekkere beker chocolademelk en een gevulde koek. Onderweg waren er wel een paar uitvallers, maar door (stiekem) met extra stempelkaarten te rijden kreeg uiteindelijk iedereen zijn wel verdiende Elfstedenkruisje. Om 11:45 uur kon iedereen moe maar voldaan weer terug naar huis.

Namens alle pupillen en junioren dank aan de trainers en personal coaches voor deze leuke ochtend. (De foto's staan ook op de site).

Ps: om verwarring te voorkomen, het ging hier niet om de echte Elfstedentocht, maar de Elfstedentocht op de Vechtsebanen te Utrecht :J  Dat was wel even schrikken toch?