Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV pupillen en junioren presteren goed op 2e crosscompetitie

Met de vorst uit de grond en tussen de buien door, liepen op zaterdag 8 januari de pupillen en junioren van de BAV de tweede Crosscompetitie bij AV Triathlon in Amersfoort. Sneeuw, ijs en de harde ondergrond hadden plaats gemaakt voor modder. Het beloofde dus een echte cross te worden.

Pupillen
Bij de allerjongsten stond er 1 jongen van de BAV aan de start. Maar dit had geen invloed op zijn prestatie, sterker nog Jort Mol Lous liet zijn concurrenten ver achter zich en ging als eerste over finishlijn, met zeker 20 seconden voorsprong. De volgende keer loop ik nog harder wist hij na zijn wedstrijd te vertellen.
Ook bij de jongens C slecht een jongen aan de start. Bauke Taylor die in het begin goed mee kon komen, moest zijn sterke concurrenten toch voor laten gaan. Hij eindigde op een 20e plek op dit zware parcours. Bij de meisje C was het Annestasia Willemsen die de eer in haar eentje moest verdedigen, Dat deed ze dan ook ze eindigde op een 15 plaats in het klassement
Bij de jongens B pupillen stonden aan de startstreep, Marijn van Maanen, Jarno Krikken en Floran Groot. Wouter Molenaar moest deze wedstrijd helaas verstek laten gaan door een knie blessure. Aangemoedigd door de ouders en trainers sprintten ze ervandoor toen het startschot klonk.
Het was glibberen door de modder en door de plassen over dit heuvelachtige parcours van 1250 meter. Floran Groot kwam als eerste van de BAV uit het bos en eindigde op een 20 ste plaats. Hij werd gevolgd door Jarno Krikken die de laatste meters nog even een sprint inzette.
Daarachter kwam Marijn van Maanen die een uitstekende race liep over dit zware parcours.
Na de jongens was het de beurt aan de meisjes pupillen B.
Als een gele lijn, bestaande uit, Amber Pieterse, Emma van Beek, Famke Bles, Catharina van Lange, Daniëlle Veendrick en Lotte Bleijerveld stonden de meiden achter de startstreep.
Dit was hun tweede cross van dit winterseizoen over een afstand van 1250 m.
Naar het startschot was met spanning uitgekeken. Na de knal schoten de meiden als een geel peloton het parcours op.
Met de trainer hadden de meiden afgesproken om de duimen omhoog te houden! En dit werd beloond met een goed resultaat. Het was Lotte Bleijerveld die als eerste van de BAV over de finish kwam. Kort hierop was het Famke Bles die weer helemaal in vorm was op deze wedstrijd. Gevolgd door Emma van de Beek die een uitstekende race liep. Al snel dienden ook de andere BAV meiden zich aan. Daniëlle Veendrick werd op de voet gevolgd door haar clubgenootje Catharina die er samen nog een flinke eindsprint wisten uit te persen. Ook voor Amber Pieterse zat deze sprint er in en ook zij kwam met een goed gevoel over de finish.
Alle B pupillen leverden zo weer een geweldige prestatie op deze tweede crosscompetitie.

Bij de A1 pupillen waren als eerste de jongens aan de beurt. De jongens en meisjes lopen allebei een wedstrijd van 1250 meter. Aan de start stonden Thijs en Jelle van Miltenburg, Wessel Terpstra en Koen Roskamp, die net terug komt van een blessure. Thijs en Jelle waren aan elkaar gewaagd. Thijs van Miltenburg kwam als eerste over de finish in 5.16 min. Vlak achter hem kwam zijn broer Jelle over de eindstreep. Koen Roskamp liep een mooie wedstrijd, al ging het allemaal nog niet pijnvrij. Wessel Terpstra die dit winterseizoen het lopen steeds leuker is gaan vinden, kwam zeer tevreden over de finish. Na de jongens, waren de meisjes A1 pupillen aan de beurt. Aan de start stonden Isabel van de Broek, Julie Heij en Roos Hersbach. Helaas was Winnie de Groot afwezig door ziekte. Gelukkig gaat het steeds beter met haar en kan ze het sporten weer rustig gaan oppakken. Alle drie de BAV meisjes stonden zenuwachtig aan de start, maar liepen ondanks dat een hele goede wedstrijd. Isabel gaat met de crossen dit jaar steeds maar harder en harder. Julie die bij de vorige cross niet staande kon blijven in het modderige parcours, was nu snel weg bij de start en had net als Roos na het zware parcours nog kracht voor een eindsprint.
De jongens A2e jaars hadden er zin in Niels Koelink en Jurre Westra gingen snel van start en bleven beide voorin mee lopen. Niels moest op het laatste stukje toch een concurrent voor laten gaan en werd 2e.Jurre kon in een mooie eindsprint als 7e finishen. Een mooie prestatie van beide jongens. Ook de meisjes A2 stonden gretig aan de start. Na een snel begin zaten de 4 meiden al voorin Het was Laura van Surksum die als eerste bavver over de streep kwam ze eiste een mooie 3e plaats op. Sophie de Jong eindigde in een mooie race op een 7e plek en direct daarachter finishte Bodine Bakker op een 8e plaats. Daarna was het de beurt aan Sophie van de Burgh die een welverdiende 15e plaats opeiste . Deze meiden staan nu als eerste geplaatst in het ploegenklassement na 2 wedstrijden.

Junioren
Als eerste stonden de jongens B aan de start. Ze moesten zich zien te handhaven in dit sterke veld . Ingmar de Klerk kon dit keer niet in de buurt blijven van zijn directe concurrenten en moest ze dan ook laten gaan, maar kon toch nog een 5e plaats pakken. Achteraf verklaarde hij onder het lopen last van steken in de zij te hebben.
Bas van der Vuurst liep een goede race en liep naar een 11e plek, Met daarachter Mark Rigter die 13e werd. Bij de meisjes B stonden Naohmy Koops en Yannicke Kruiswijk aan de start. Deze meiden doen mee in dit sterke veld om vooral een goede prestatie voor zichzelf neer te zetten. .Hun motto: meedoen is belangrijker dan winnen! . Zo zette beide meiden weer een mooie prestatie neer. Ze werden 11e en 12e.
Hierna verscheen Luc van Dormolen aan de start bij de C jongens. Hij moeste de eer in zijn eentje verdedigen en dat liet hij ook zien. Toch moest hij 1 concurrent voor laten gaan, Luc werd 2e.
Bij de meisjes C waren zoals altijd de verwachtingen hoog. Deze meiden doen altijd goed mee in een heel sterk veld. Dat liet Ina van Woersem zien door een 2e plek te pakken. En direct daarachter was het Juliette de Klerk die een 3e plaats innam. Ook Shirley Dolman kon goed voorin blijven en eindigde op een 8e plaats. Rohmana Koops wist zich ook goed te handhaven en veroverde een 11e plaats. Zeker weer een goede prestatie en een eerste plek in het ploegenklassement voor deze 4 meiden.
Hierna was het de beurt aan de jongen D2 waar Pieter Heij en Bart Greuter aan de start verschenen, zij waren snel weg , en bleven lange tijd voorin. Toch moesten ze aan het eind wat toegeven. Pieter eindigde als 12e en Bart als 28e.
Bij de jongens D1 was het Ruben Rigter die als enige bavver aan de start stond hij liep zijn wedstrijd goed opgebouwd uit en finishte als 32e.
Dorian Wevers die bij de meiden D2 snel vertrok doet het goed in haar eerste crossseizoen, ze kon goed voorin mee blijven doen en kwam als 7e over de eindstreep.
Dan was het de beurt aan de 2e jaars meiden D. Daar deden Tamara Went en Roma de Jong goede zaken. Roma wist zich goed staande te houden tussen de sterke lopers en pakte een mooie 8e plaats met vlak daarachter Tamara die na een sterke race 12e werd.
Zo deden de junioren goede zaken en is het wachten op de 3e cross in Almere op 12 februari.
De laatste kans om individueel, maar ook met de ploegen een gooi te doen naar een finale plaats.