Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV-dames lopen halve marathon in Epe

Afgelopen zaterdag organiseerde atletiekvereniging Cialfo uit Epe voor de 4e keer het loopevenement “Najaarsloop Epe Puur! Sport in Epe”. Het evenement kent een wedstrijd over 5 km, 10 km en 21,1 km (Halve Marathon).

De organisatie had een prachtig parcours uitgezet in de mooie omgeving van Epe. Door de vele klimmetjes was het parcours behoorlijk zwaar. Het totale aantal ingeschreven atleten voor deze gezellige en gemoedelijke loop bedroeg voor de 3 afstanden 225, waarvan 89 op de halve marathon. De dames Nathalie Bleijerveld en Monique van Buuren, beiden actief bij de BAV, hadden zich al een tijdje geleden voorgenomen om hun krachten weer eens te meten op een halve marathon. Samen legden zij heel wat trainingskilometers af in de bossen in en om Baarn, maar het uitlopen van een halve marathon is toch telkens weer spannend en onvoorspelbaar.

Hoewel bij Nathalie na ca. 17 km de benen aardig vol waren gelopen, was zij toch blij met haar tijd binnen de 2 uren en bovendien een 5e plaats bij de dames.
Voor de zondag hadden de BAV-ers Jan Koster, Hennie Bosselaar en John de Vries hun zinnen maar weer een keer gezet op de maandelijkse Panbosloop. Elke 1e zondag van de maand organiseert atletiekvereniging U-track uit Utrecht deze gezellige trimloop in het Zeister Panbos (natuurgebied van het Utrechts Landschap). Het parkoers is exact 3 km per ronde, voert langs fraaie bospaden, met hier en daar wat hoogteverschil. Het parcours is geheel autovrij. Deelnemers bepalen zelf hoeveel rondes ze willen lopen (maximaal 7). Door de vele regen van de laatste dagen was het parcours behoorlijk zwaar, maar goed beloopbaar.

Het 3-tal BAV-atleten liep de eerste 6 km nagenoeg gelijk op. Jan Koster is bezig met een voorzichtige opbouw in zijn wedstrijd afstanden en had zich voorgenomen om zich te beperken tot de 6 km. Toen John de Vries na 6 km bij de verversingspost even een slokje water dronk, flitste Hennie Bosselaar hem, met een vriendelijke groet, voorbij. Beiden wilden de 12 km voltooien. John kon de opgelopen achterstand niet inlopen en volgde op gepaste afstand, welke gedurende de rest van de wedstrijd ongeveer gelijk bleef.

De individuele prestaties van de lopers zijn:

Naam Afstand Tijd Min/km Km/uur
Najaarsloop Epe 6-11-2010        
Nathalie Bleijerveld 21,10 1:59:20 0:05:39 10,61
Monique van Buuren 21,10 2:12:34 0:06:17 9,55
Panboscross 7-11-2010        
Jan Koster 6,00 0:33:04 0:05:31 10,89
Hennie Bosselaar 12,00 1:04:58 0:05:25 11,08
John de Vries 12,00 1:06:08 0:05:31 10,89