Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV-atleten pakken ereplaatsen in Soest en Nijkerk

Twee wedstrijden afgelopen weekend voor de BAV wedstrijdatleten. De jonge senioren trokken zaterdag naar Nijkerk naar de Arkervaartloop en liepen daar een 5 of 10 km. De estafetteploegen waagden zondag hun kans bij de altijd sfeervolle Soester Bosmarathon. Beide wedstrijden hadden één ding gemeen; prachtig en zonnig weer met een ideale looptemperatuur. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.

Nijkerk Arkervaartloop

In Nijkerk liet Ingmar de Klerk, al weken in vorm, zien dat er niets mis is met zijn basissnelheid. In een weergaloze 17.49 finishte hij als derde op de 5 kilometer in het sterke deelnemersveld. Luc van Doormolen, die debuteerde op deze afstand verbaasde zich met een tijd van 18.21. Daarmee werd hij trots 5e.

Bij de dames scoorde Marina Bos onverwacht een persoonlijk record, net boven de 25 minuten. En daar was ze behoorlijk trots op.
Bij de 10 km probeerde Jaap Sonnenberg zijn slag te slaan Terwijl loopmaatje Leeflang geblesseerd uitstapte raasde Sonnenberg door. Tenminste tot een km of 7. Toen ging bij hem het spreekwoordelijke licht uit en werden de laatste kilometers behoorlijk zwaar. Bas Meder, debutant op de 10km, pakte het wat rustiger aan, maar was ondanks zijn behouden start zeer tevreden over zijn eerste 10 km tijd.

Bosmarathon Soest (10.5 km)

Op zondag werd er een andere strijd gestreden. Twee estafetteteams van de BAV stonden aan de start van de estafettemarathon. Twee bijna gelijkwaardige teams zouden er onderling een mooie wedstrijd van maken. Van tevoren was niet duidelijk aan te geven wie er zou kunnen winnen. En dat was precies de bedoeling. Het prachtige parcours door de bossen van Pijnenburg en de Willem Arntzhoeve was om te smullen. Smalle bospaden, heuvels, fietspaden, hier en daar een modderplek en een eindeloze hoeveelheid bochtjes. Kortom prachtig afwisselend.
Ditmaal won team 2. Mede door onverwacht sterke prestaties van Andre van der Vuurst en Jos Hakvoort kon de overwinning al op het eind van de derde etappe veilig gesteld worden. Dat beide teams goed presteerden blijkt uit de eindrangschikking. Ze plaatsten zich als nummer twee en drie op het podium. De jeugd liet zich prima gelden door een supergoede 3e plaats van Max van der Vuurst. En de 4e plek van Shirley Dolman in al dat Pijnenburg geweld mocht er ook wezen.

De uitslagen van alle atleten zijn:

Nijkerk Arkervaartloop:

5 Kilometer

10 kilometer

Ingmar de Klerk 17:49 Jaap Sonnenberg 37:33
Luc van Dormolen 18:21 Bas Meder 41:40
Ferdy Oudebeek 20:06 Joris Meijen 42:06
       
Bernadette Vink 24:39    
Marina Bos 25:11    

Bosmarathon Soest (10.5 km)

Estafette team 2. Tijd Estafette team 1 tijd
Marc Nieuwenhuizen 46.24 Andre Groen 43.15
Andre van der Vuurst 43.36 Berry Ruitenbeek 43.15
Jos Hakvoort 41.27 Sacco v Wessel 45.08
Richard Koot 41.04 Ben Horst 43.18
Totaal 2.52.31 totaal 2.54.56
10.5 km   2.1 km  
Raymon Hébuterne
Hans Oostindiën
Hennie Bosselaar
John de Vries
Gaston Hébuterne
42.13
52.16
52.45
53.18
59.41
Bas vd Vuurst
Shirley Dolman
7.31
8.34