Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV clubkampioenschappen op de baan succesvol verlopen

Afgelopen zaterdag  heeft de BAV haar jaarlijkse clubkampioenschappen op de grasbaan van het sportpark Ter Eem  georganiseerd. Ruim 80 pupillen en junioren bonden de onderlinge strijd aan  voor de beste prestaties in 3 verschillende meerkampen. Per meerkamp lag de nadruk op lopen, springen of werpen. Gelukkig begon de dag met een prettig zonnetje, het was fris , maar dat deerde de jeugdige sporters niet.  Met volle overgave werd aan  de eerste onderdelen onderdelen gestart.

Zes trainers , te weten Bianca Koops, Michael Terpstra, Iwan van den Broek, Menno Zahradnik , Bert Jansen op de Haar en Andre Hersbach lieten zien dat ze niet alleen goed training kunnen geven, maar ook de praktijk goed beheersen. Met veel plezier draaiden zij hun meerkamp mee met de jeugdige BAV atleten. Daar gaat het uiteindelijk bij de BAV om, de beste prestaties neerzetten maar ook onderling veel lol maken bij het sporten. De jury coördinatie was perfect opgezet door Tineke Bos- Hofman en Sylvia Janssen. 

Rond de klok van twee uur liep een achttal atleten de 3000 meter, hierbij zetten moeder en dochter Corrie en Bernadette Vink een mooie tijd op hun naam. Camiel Kruiswijk werd glorieus winnaar op deze afstand.

Gedurende de dag gingen de hemelpoorten af en toe even open en werden de atleten verfrist door een kort regenbuitje. In het BAV clubhuis werd de kantine professioneel gedraaid door Lenie ( de oma van Rick van Boeyen), Hans Oostindien en Sigrid  Zwolsman.  Intussen draaide het wedstrijdsecretariaat  op volle toeren , alle ruim 400 individuele  prestaties werden door Nathalie Bleijerveld en Wout Natter in de computer ingevoerd. Hierdoor  konden om half vijf alle nummers  een, twee en drie van de diverse categorieën gehuldigd worden op het erepodium.

De Jaap Manting-trofee , een grote wisselbeker waarmee de oprichter van de BAV wordt geëerd, wordt uitgereikt aan de jongens en meisjes pupillen met de hoogste punten aantal overall. Dit jaar ging deze prijs naar Denilson Kleintjes en Lotte  de Jong. Alle individuele prestaties en eindklassering alsmede een fotoverslag van de hele dag staan verderop op de site.