Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV K-SWISS team Wint 100 km van Winschoten

11 september 2010, de 100 km van Winschoten. Voor ultralopers de ultieme Nederlandse lange afstandswedstrijd wordt al 34 jaar lang georganiseerd en zet heel Winschoten op zijn kop. Straten worden versierd, de stoelen gaan naar buiten en kinderen bemannen tientallen sponsposten om de atleten tijdens hun rondgang van 10 ronden te ondersteunen. Traditioneel is het er ook warm en ditmaal behoorlijk winderig, wat het er voor de atleten niet makkelijker op maakt om 100 km te lopen. Gelukkig is er ook een 10 x 10 km estafette. En daar stond naast 250 andere teams ook de BAV aan de start.

Het bav-team ditmaal keurig in de kleding gestoken door K-swiss in samenwerking met run-2-day Amersfoort had snode plannen. Met een jongste deelnemer van 15 en de oudste van 50 had dit team zich verzekerd van bijna al het Baarns looptalent.

Jonkie Ingmar de Klerk beet het spits af. En dat deed hij boven verwachting. Als 8e kwam hij door in een tijd net onder de 39 minuten. Hij was daar aanvankelijk niet tevreden mee, maar zijn gezicht klaarde zienderogen op toen bleek dat menig atleet zich stukbeet op deze tijd. Ruben Van der Waals had last van de warmte en moest tijdens de wedstrijd even stilstaan om het lijf in bedwang te krijgen. Zijn tijd bleek daar gelukkig niet onder te lijden. Stefan Leeflang en Camiel Kruiswijk deden waarvoor ze kwamen. Rammen van begin tot eind, en dat was aan hun tijd af te lezen. Daarnaast schoof de BAV op naar de derde plaats  in het algemeen klassement. Dat ging lekker. Voor Jos Hakvoort en Richard Koot golden andere regels. De oudere jongeren, zoals ze graag genoemd worden bouwden hun race gelijkmatig op om zodoende toch op een scherpe tijd uit te komen. Het lukte de heren prima. Jaap Sonnenberg had de pech op het heetst van de dag te lopen. 24 graden een puist wind, ga er maar aan staan. Hij deed het echter fantastisch en zorgde ervoor dat de BAV ineens aan kop liep bij het atletiekklassement.

Andre Groen en Wim de Ruijter, over oudere jongeren gesproken, bewezen met hun tijden dat ze terecht voor dit team geselecteerd waren. Zij consolideerden de voorsprong en wisten deze zelfs nog uit te bouwen, waardoor Joris Meijen de eer had om op de laatste etappe een voorsprong van krap 2 minuten te verdedigen tegen het sterke AV Aquilo uit Winschoten zelf. Dat beloofde dus nog heel spannend te worden. Na een wat gereserveerde start ging Meijen na 3 km helemaal los. Fanatiek aangemoedigd door zijn loopmaten steeg hij boven zichzelf uit en wist hij de schade op de concurrent te beperken tot slechts 15 seconden. Daarmee stelde hij de overwinning voor de BAV veilig. En daar waren de heren enorm blij mee. Zeker toen ze ook nog te horen kregen dat ze in het overall klassement (met bedrijventeams, sponsarteams etc) derde geworden waren.

De witte bav k-swiss mannen besloten de dag dan ook met medailles en een fraaie bekers en een oprecht verdiend glas bier. De gem snelheid over 100 km was 15.2 km per uur. De totaaltijd bedroeg 6.34.59

De individuele uitslagen op deze 10 van de atleten zijn:

Naam Tijd  
Ingmar de Klerk 38.57
Ruben Van der Waals 40.17
Stefan Leeflang 36.34
Camiel Kruiswijk 38.27
Jos Hakvoort 40.18
Richard Koot 40.47
Jaap Sonnenberg 37.52
Andre Groen 40.53
Wim de Ruijter 38.57
Joris Meijen   42.00