Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV D junioren in top 10 op NK

Afgelopen zondag 5 september gingen er 7 D junioren naar het Olympisch stadion om deel te nemen aan de nationale kampioenschappen voor D junioren.

Voor dejongens D1e jaars verschenen bij de 80m horden Pieter Hey en Sven van Miltenburg aan de start. Pieter en Sven waren beiden snel weg, maar Sven kon het tempo iets hoger houden en finishte net een fractie eerder. Pieter eindigde in een tijd van 16.33, Sven plaatste zich met zijn tijd in de finale, waar hij later die dag als 8e wist te eindigen.

Ook liepen deze jongens de 1000m, waar Pieter en Sven beide een persoonlijk record liepen en Sven zelfs een podium plaats wist te veroveren, waar hij het zilver kreeg omgehangen.

Op de 80m sprint liep Che van der Lee een snelle tijd in 12.09.  Maar wist zich niet te plaatsen in de finale, ook met verspringen greep hij net naast de finale met zijn sprong van 4,22.

Niels Kuil sprong 4.13 en miste ook de finale, dit maakte hij goed bij het kogelstoten waar hij zich wel wist te plaatsen, met een stoot van 8,62 werd hij 4e.

Bij de Jongens D2  was Bebeto Kleintjes begonnen met hoogspringen, ondanks dat hij een aantal maanden niet had getraind wist hij toch over de 1.40 te gaan.

Op de 1000m liep hij een constante wedstrijd waar in hij lang in de kopgroep mee bleef gaan, hij eindigde in een mooie tijd van 3.23.

Bij de meisjes D2 sprong Ina van Woersem bij het hoogspringen over de 1.40 en lukte het haar net niet om haar pr te evenaren.

Later op de 1000m liep ze in een spannende race goed mee, maar moest ze haar snelle concurrenten voor laten gaan, ze finishte in 3.25.

Romaan Koops moest zich meten in een sterk deelnemers veld bij het speer werpen,

Ze wist zich na een aantal mooie worpen te plaatsen in de finale waar ze de speer naar 28.96  wist te werpen, goed voor een 6e plek en tevens verbrak ze een 14 jaar oud clubrecord.

Al met al een mooie dag met geweldige prestaties.