Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Snelle tijden BAV-atleten bij Gildeloop in Soest (aang. 30-8-2010)

In het kader van de jaarlijkse Soester Gildefeesten werd op woensdag 25 augustus 2010 de traditionele Gildeloop georganiseerd, waarbij meestal veel BAV-atleten te vinden zijn. Het gebruikelijke parcours (ronden van ruim 3 km per ronde) liep via de Peter van der Breemerweg, Hooiweg, Eemweg, Lange Brinkweg en Kerkpad weer naar het start- en finishgebied op de Peter van der Breemerweg. De lopers, die zich in grote getalen hadden aangemeld, zagen elke ronde een mooi stukje historisch Soest.

De organisatie was weer in de vertrouwde handen van de atletiekvereniging Pijnenburg. De omstandigheden waren prima. Het was droog, met een prima temperatuur voor de lopers en de grote supporterschare langs het parcours. Vooral op het Kerkpad was het een echt supportersfestijn, waar buurtgenoten van verschillende lopers voor een flinke dosis enthousiasme en muziek zorgden. Maar ook op diverse andere plekken werden de atleten enthousiast aangespoord. Na afloop van de wedstrijd werden de lopers getrakteerd op een lekkere sportdrank en kregen bovendien nog een consumptiebon. Voor de wat oudere BAV-atleten is het een ware reünie met oud-atleten van Pijnenburg en atleten uit de regio.

Bij de jeugd finishten Rohmana Koops (1e) en Max v.d. Vuurst (2e) met mooie tijden vooraan in hun categorie.

Dat de jongere BAV-atleten in opkomst zijn blijkt wel uit de geleverde prestaties. Stefan Leeflang wist zich bij de senioren op de hoofdafstand van 10 km, vooraan in het peloton te nestelen en finishte als 4e loper bij de senioren in een tijd van 0:35:09 (gecorrigeerde tijd). Ook Jaap Sonnenberg is prima in vorm en liep een tijd van 0:36:17. Beiden waren daarmee de oudere garde (masters > 40 jaar) duidelijk te snel af. Voor de masters gold als excuus, dat zij na de vakantie nog nauwelijks getraind hebben, terwijl de jongeren er al weer aardig wat kilometers hebben opzitten.

Hans Oostindiën was zeer verheugd met zijn tijd onder de 50 minuten. Henny Bosselaar moest de winst onder de 50 minuten dit keer nog aan Hans laten.

De aangepaste “voorlopige” uitslagen zijn op maandag 30 augustus 2010 verschenen, zodat nu ook op de website van de BAV de (voorlopige) tijden van de ontbrekende atleten verwerkt konden worden.

Bernadette Vink bleek daarbij de trotse winnares te zijn op de 6,6 km, terwijl Marina Bos op een keurige 4eplaats eindigde. Raymond Hébuterne wilde aanvankelijk de 10 km lopen, maar door een opspelende blessure stopte hij na 6,6 km. Hij kon toch terugkijken op een geslaagde deelname, hij finishte namelijk onverwacht als tweede op deze afstand.