Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Veel Podiumplaatsen tijdens derde pupillencompetitie in Zeist

De derde pupillencompetitie van de Baarnse Atletiek Vereniging werd georganiseerd door de atletiek vereniging AV Fit in Zeist. Het was een hele warme dag waarop vele punten gescoord moesten worden om een plek op het podium te kunnen krijgen.

Meisjes Pup. C.
Met de estafette haalden de meisjes, Catharina van Lange, Danielle Veendrick , Famke Bles en Lotte Bleijerveld, een eerste plaats. Dat leverde veel punten op voor het klassement.
Bij de 40 m sprint werden goede tijden gelopen maar door de warmte werden op dit onderdeel geen PR’s verbeterd.
Balwerpen was het tweede onderdeel op deze dag en hierbij werd door Sabine Nieuwenhuijs en Amber Pieterse een mooie worp gemaakt. Amber wierp zelfs een meter verder door gebruik te maken van een aanlooppas en verbeterde hiermee haar PR.
Het laatste onderdeel was verspringen. Doordat niemand zich wilde branden aan het hete zand in de bak werden er flinke sprongen gemaakt.
Aan het einde van deze dag werden de medailles uitgereikt aan de snelste 600m lopers van de afgelopen twee competitie dagen en voor die atleten die tijdens de drie competitiewedstrijden in hun groep het beste gescoord hadden op de drie onderdelen.
Voor de meisjes pupillen C waren er hier twee podiumplaatsen. Allereerst kreeg Lotte Bleijerveld een zilveren medaille voor haar prestaties op de 600 m en daarna Catharina van Lange een bronzen medaille voor haar puntentotaal op de meerkamp.
Een mooie prestatie van deze meiden.
Voor het team is het nu afwachten of zij een plaats in de finale behaald hebben.

Jongens Pup. C
De jongens, Mathijs van Wessel, Jesse Dijk, Wouter Molenaar, Jasper Zahradnik, Jip Hulleman, Floran Groot, Jarno Krikken, Remco Martens en Lucas Beckeringh, hadden er veel zin in ondanks de 38 graden die een lokale thermometer aanwees. Als eerste de estafette 4x 40m. Jip, Jesse, Lucas en Mathijs zijn echt op elkaar ingespeeld en liepen een mooie tijd. Dan na een klein uurtje door naar de sprint, daar ook weer snelle tijden. Door de grote van de groep werden de c-pupillen in twee groepen gesplitst wat voor de trainers niet echt handig was. Eén groep ging verspringen en tegelijkertijd de andere groep balwerpen. Maar gelukkig zijn er altijd reserve trainers/ouders mee die inspringen bij deze situaties. Alexander nog bedankt! Met verspringen benaderen de jongens de 3 m. Voor sommige werd al een afstand gemeten van meer dan 3m zoals Mathijs die een PR haalde van 3.17 m. Dat is erg ver voor een c-pupil, want deze zijn nog maar 7 of misschien net 8 jaar geworden. Bij het balwerpen zitten de jongens dicht tegen hun PR’s aan, Jip, Jarno, Lucas, Jesse, Jasper en Remco gooiden zelfs een PR.
Ook voor de jongens C pupillen werden er medailles uitgereikt. Dit was voor Wouter Molenaar die zilver behaalde tijdens de meerkamp, zijn extreem verre balworp maakte het verschil. Maar liefst twee medailles voor Mathijs van Wessel, zilver op de 600m en goud op de meerkamp.
En nu maar afwachten op het totaal klassement, als ze bij de 6 beste teams van de 4 poules horen, dan mogen ze ook naar de finale.

Jongens en meisjes B pup.
De B-pupillen begonnen om 10.00 uur met de spannende  4 x 40 mtr. estafettes en de jongens Isaac Saad, Jelle en Thijs v. Miltenburg en Koen Roskamp hebben een zeer snelle tijd gelopen van 27.20 sec. en werden eerste met ruim 1 sec. voorsprong op no. 2 en behaalden hiermee een nieuw team PR. Ook het meisjes B-pupillen estafette-team heeft een nieuw PR behaald met goede wissels op de 4 x 40 mtr. Zij liepen dit in 29.30 sec. een verbetering met 0,5 sec. Het team werd gevormd door Anne Gouverne, Roos Hersbach, Winnie de Groot en Isabel v.d. Broek.
Bij het hoogspringen was de strijd bij de jongens zenuwslopend. Van alle jongens waren alleen Jelle en Isaac nog over nadat de lat op 1,10 m was gelegd. Met de lat vervolgens op 1,15m lag deze voor Isaac letterlijk te hoog. Jelle haalde het wel en zegevierde. Bij de meisjes was Roos, die pas lid is bij de BAV, meteen al 95 cm hoog gesprongen. Alle atleten hebben 5 tot 10 cm hoger gesprongen dan vorig jaar en daarmee weer een PR behaald op dit technisch moeilijke onderdeel. Alle trainingsuren betaalden zich op deze dag uit.

Ook de 40 mtr. sprint behaalde Roos weer een PR met een mooie zesde   plaats in 7.42. Isabel liep naar een 8e plek in 7.63 sec. en Winnie scoorde een nieuw P.R. in een tijd van 7.80 sec.
Het kogelstoten leverde zowel Koen als Thijs weer een prachtig nieuw PR op. Koen stootte met een verbetering van bijna 1 m. naar 6.05 m, Thijs stootte 41 cm erbij en kwam uit op 4,95 m.
De meisjes hadden balwerpen op het programma staan. Als B-pup. wierpen zij nu voor het eerste tijdens de competitie met een zwaardere bal, te weten 140-160 gr. Daardoor ook allemaal een nieuw PR geworpen met afstanden over de 12m.
Helaas kon Julie Heij niet van de partij zijn vanwege een blessure. Hopelijk is zij er volgende keer weer bij.

Meisjes A1 pup.
Bij de A1 pupillen meisjes begon de dag ook met de estafette. De 4 meisjes liepen met de 4x 60m, slechts 0,04 sec onder hun oude persoonlijke record. Na de estafette werd er kogel gestoten. Een aantal meisjes slaagden erin hun PR te verbeteren. Daarna moest er vergesprongen worden. Laura van Surkum, die vandaag haar eerste wedstrijd had sprong 3,47m. Dit leverde haar een 2e plek op. Ook Bodine Bakker en Sophie van der Burgh sprongen verder dan hun PR. Na het verspringen moest er nog 60m worden gesprint. Sophie Bleijerveld liep 0.4 sec van haar pr af. Ondanks het warme weer werd er door de meisjes goed gepresteerd. nu afwachten of we 11 september mee mogen doen aan de finale.

Jongens en meisjes A2 pup.
De jongens A 2e jaars begonnen zonder de geblesseerde Tjally van Leeuwen. Lars Berndsen nam zijn plaats in op de estafette die ze met overmacht wisten te winnen. Bij het verspringen een PR voor Ruben Rigter. Hij benaderd inmiddels de 4.00m grens. Deze keer vloog hij naar 3,69m. Ook Xander Bakker verbeterde zijn PR met bijna een halve meter, hij sprong 3,92m.
Luc van Wessel stootte zijn kogel naar 6.33m, een PR. Ruim een meter verder kwam Quinto Veldhuizen door zijn kogel naar 4.44m te stoten, ook een PR.
Lars Berndsen haalde met de sprint net zijn PR niet en eindigde in een voor deze temperaturen mooie tijd van 10.09 sec. Denilson Kleintjes verbeterde zijn PR wel en sprintte naar een eindtijd van 9.09 sec.

Ook het A2 meisjesteam liep de estafette als een geoliede machine, dat was goed voor een derde plaats.
Hier ook PR's bij het verspringen voor Roma de Jong, zij sprong 3.48m, Linde Bouma sprong 3.53m, Tamara Went landde op 2.96m en Manon Stalenhoef raakte op 2.80m het zand.
Suzanne Vink Stootte de kogel naar 4,27m wat haar een PR opleverde. De sprint ging Lottte de Jong goed af, zij passeerde de streep op 9.7sec met een PR.
Aan het einde  van de wedstrijd was er de overall prijsuitreiking van de lange afstand [1000m] waarbij de jongens Denilson( 2e) en Xander (1e ) in de prijzen vielen. Ook bij de meiden vielen Lotte (1e) en Roma (2e) in de prijzen.
Het individueel klassement werd ook door Denilson gewonnen.
Nu afwachten of de A 2e jaars zich hebben geplaatst voor de finale op 11 september.