Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

C/D-junioren halen twee podiumplaatsen op gebiedsfinale in Amsterdam

Zaterdag 19 juni gingen er zo`n 28 atleten van de BAV naar de juniorengebiedsfinale.
In de voorafgaande wedstrijden was er danig goed gepresteerd dat maar liefst 3 teams zich hadden geplaatst. De meisjes D hadden zich als 10de geplaatst, de jongens D als 1ste en de jongens C als 6de team.

Na wat gepuzzel door de trainers hoopten we op alle onderdelen de sterkste atleten te hebben staan. Klaar voor de strijd reisde we deze keer af naar het Olympische stadion in Amsterdam. Een leuke locatie om zo`n wedstrijd te hebben.

De estafette, altijd een spannend onderdeel, zou het stokje niet vallen, geen ongeldige wissels maken en ook nog proberen zo snel mogelijk te finishen. Een goede race levert namelijk veel punten op en die kan je bij deze wedstrijd goed gebruiken.

Bij alle drie de teams ging het goed en behaalde zij de daarvoor bestemde punten. Na de estafette gaat iedereen het onderdeel doen die hij/zij toebedeeld heeft gekregen.

Dat iedereen er zin in had was goed te zien aan de prestaties die werden geleverd, ondanks het koude en winderige weer maar iedereen was goed gemotiveerd.

We kunnen niet alle prestaties van iedereen gaan benoemen maar een aantal bijzondere prestaties werden geleverd door Thijs Buwalda, hij sprintte de 80 meter in 10.80 goed voor een 2de plaats en met de kogel behaalde hij ruim de 1ste plaats met een afstand van 11.34. Met verspringen behaalde Che van der Lee de 4.29. Ina van Woersem liep een 2de plaats op de 1000 meter en ook een 2de plaats voor Rohmana Koops met speerwerpen. Emiel Rigter liep met de 100 meter horden een nieuw CR, met een tijd van 14.45 sec. ook met de kogel behaalde hij een CR. de afstand die hij deze keer stootte was 14.34.

Door alle goede prestaties van alle atleten van elke leeftijdscategorie bij elkaar op te tellen kom je tot een einduitslag die voor de BAV verrassend uitpakte. De meisjes D waren jammer genoeg 1 plaats lager geëindigd dan dat ze geplaatst waren en eindigde als 11de. De jongens D gingen als 1ste de gebiedsfinale in en werden 2de in de einduitslag. De jongens C gingen als 6de de wedstrijd in maar hadden deze keer zo ontzettend goed gepresteerd dat ze 3de werden.

Maar liefst weer 2 podiumplaatsen voor de BAV een bijzondere prestatie waar de club weer trots op kan zijn.

Nu is het nog even afwachten of er ook nog een team bij is die zich heeft geplaatst voor de landelijke finale.