Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Atletiek en gezond eten gaan samen

Op 28 mei jl. heeft de gemeente in samenwerking met de  Baarnse Atletiek Vereniging voor de groepen 7 en 8 van de Baarnse basisscholen een succesvolle atletiekdag georganiseerd. Deze atletiekdag is tevens aangegrepen om aandacht te vragen voor gezonde versnaperingen in de kantine. Ik wil u en alle vrijwilligers die zich hiervoor ingezet hebben, ook namens de overige B.Slim partners, hartelijk bedanken! Iedereen heeft zich met enthousiasme en volle overtuiging ingezet om de jeugd een gezonde keus te laten maken uit het aanbod aan versnaperingen. We hopen dat we in de toekomst vaker dit soort projecten samen kunnen uitvoeren om de jeugd gezond en fit te houden.

Naast deze activiteit organiseert B.Slim ook andere activiteiten in Baarn. Deze vindt u op www.BSlim.nu. Via deze website kunnen kinderen, ouders en professionals ook terecht voor specifieke informatie over gezonde voeding en bewegen (in Baarn).

B.Slim staat voor:

  • Ontbijt elke dag = belangrijkste maaltijd, daardoor snoep je minder tussendoor
  • Drink water – drink vruchtensap, limonade en frisdranken met mate
  • Beweeg meer – lekker buitenspelen en sporten
  • Kijk niet teveel TV – maak afspraken over het aantal uur TV kijken en computeren

B.Slim is een samenwerkingsproject van de Gemeente Baarn, GGD Midden-Nederland, Beweging 3.0, Stichting Welzijn Baarn, Meander Medisch Centrum, Huisartsen Vereniging Eemland, RIAGG, Symfora en de kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen in Baarn.