Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Zonovergoten tweede pupillencompetitie in Soest

5 juni 2010. Met vele atleten van de Baarnse Atletiek Vereniging, vertrokken we voor de tweede pupillencompetitie naar AV Pijnenburg in Soest. Het beloofde een fantastisch mooie dag worden. Het weer was buitengewoon goed en de temperatuur zou rond de 25°C worden. Ondanks de vermoeidheid van de Avondvierdaagse waren er goede prestaties en werden er vele PR’s behaald.

De mini’s

De mini’s, die vanaf dit jaar ook mogen meedoen aan de competitie, waren in grote getale aanwezig. Voor de BAV nam Jort Mol Lous deel aan de wedstrijd en hij deed dit geweldig.

Allereerst een 40 meter sprint gevolgd door het verspringen waar hij een sprong maakte van 2.39m. Met balwerpen wierp hij een afstand van meer dan 10 meter.

Tot slot van deze wedstrijd werd de 600 meter gelopen, het favoriete nummer voor Jort. Hij werd hierbij dan ook eerste.

Jongens c-pupillen

Bij aankomst op de fraaie atletiek gelegenheid van onze buren AV Pijnenburg, werd ik (trainer Jan Zaagman) gelijk door trainster Nathalie Blijerveld (die trouwens zaterdag 12 juni examen atletiek trainers moet doen) als begeleider van de jongens pupillen C aangesteld. We zijn gelijk gaan inlopen want de estafette zou al om 10 uur starten. Er werden nog gauw even 2 behulpzame ouders gevraagd om te helpen bij de wisselpunten. Die deden dat met veel plezier zeiden ze! Onze mannen Jasper Zahradnik – Lucas Beckeringh – Jesse Dijk en Matthijs van Wessel zouden de eer van de BAV gaan hoog houden. Na wat gedoe bij de start omdat de start-meester (een vrouw ja hoe noem je die dan?)) een beetje onwennig was met het elektronische starten, viel Jasper erg goed in het startschot. Dit leverde gelijk resultaat, want hij was als eerste bij de eerste wissel. Lucas pakte de stok netjes aan en hield de gang er goed in. Ook bij Jesse ging de wissel heel goed en hij kon zelfs een beetje uitlopen. Nadat Matthijs het stokje in handen had, sprintte hij er direct vandoor en vergrootte de voorsprong nog meer. Hij finishte als een volleerd hardloper: met de borst vooruit en handen in de lucht. Ze waren als eerste binnen. Een lekkere binnenkomer en verdiende overwinning. Goed gedaan mannen.

Hierna volgde het balwerpen. De vier eerder genoemde jongens pup C werd aangevuld met Remco Martens, Wouter Molenaar, Indy Dral en Jip Hulleman. Jip stond als 2de in de rij en Wouter als laatste. Voor een aantal van de jongens niet hun sterkste onderdeel. Het deelnemers veld was vandaag redelijk bezet. Al met al zo’n 25 jongens (en das best veel!!). Doordat dit onderdeel direct na de estafette stond en de balwerpplek geheel in de volle zon lag, was bij bijna iedereen de eerste worp het beste. Slechts een enkeling van de 25 jonge atleten konden hun eerste worp verbeteren. Hier sneuvelde al de eerste PR van een van de BAV jongens. De rest zat er soms maar een centimeter vanaf. Heel goed resultaat.

Na het balwerpen hadden de jongens even gelegenheid om op adem te komen, vocht tot zich te nemen en in de schaduw (het was al lekker warm geworden) wat uit te rusten. Om half 12 waren ze aan de beurt voor de 40 m sprint. Altijd weer een geweldige uitdaging voor ze! Van wie ga ik het deze keer winnen!! Ook hier had de start mevrouw weer wat ruzie met het startpistool, maar na enige hulp werd er dan toch gestart. Gelukkig was er aan de zijkant van de baan wat schaduw zodat iedereen die nog niet aan de beurt was nog niet in de zon hoefde. Er werd door alle jongens goed gestart en de resultaten waren best goed. We kunnen wel zeggen dat onze hele jonge atleten zich voor het sprinten niet hoeven te schamen.

Na een boterhammetje gegeten te hebben en weer wat gedronken, moesten we naar de verspringbak. Dit is voor een aantal jongens het favoriete onderdeel. Helaas was de verspringbak ook vol in de warme middag zon, maar daar had dan gelukkig iedereen last van en niet alleen onze jongens. Uiteindelijk zijn hier 3 pr’s gesneuveld en Matthijs sprong zelfs 3,03 m. Geweldig resultaat. Hier hebben ze aardig wat punten binnengehaald.

Als laatste onderdeel kwam de 600 m eraan. Door het hele mooie weer was het niet zo erg om een tijdje te wachten, want de start was pas om 14.15. Dus ze hadden een uurtje de gelegenheid om rustig wat te eten en te drinken. Deze groepen kinderen worden gelukkig nog heel vaak en met veel ouders begeleid, wat weer als voordeel heeft dat het in de eerste plaats altijd erg gezellig is, maar ook dat de jonge atleetjes goed eten en drinken. En de aanmoedigingen zijn natuurlijk de grootste stimulans voor ze.

Voor de laatste keer de warme baan op. Er waren 2 series voor deze jongens en onze jongens waren dan ook in beide series vertegenwoordigd. De competitie was fel, maar Matthijs wist toch in de eerste serie de wedstrijd in z’n voordeel te beëindigen. In de 2de serie was de competitie ook erg sterk maar konden ze toch nog in de voorste groep eindigen.

Meisjes C pupillen.

De tweede competitie en zelfs voor Emma van de Beek een eerste wedstrijd. De estafetteploeg bestaande uit, Catharina van Lange, Danielle Veendrick , Famke Bles en Lotte Bleijerveld, zijn al goed op elkaar ingespeeld en door hun snelle overname van het estafettestokje werden ze dik eerste met een nog snellere tijd dan tijdens de eerste competitie.

Tijdens de trainingen is weel geoefend met balwerpen. Het resultaat van deze voorbereiding mocht er zijn. Iedereen behaalde een PR!!!. Sabine Nieuwenhuijs en Catharina van Lange wierpen over de 17 meter, een geweldig resultaat voor deze meiden.

Met verspringen werd er goed gesprongen door Emma van de Beek, die al dicht bij de 2.50 m komt en Amber Pieterse, die over de 2 meter sprong.

Aan het einde van deze wedstrijddag stond de 600 meter op het programma. Het was erg warm maar ook hier werd flink gestreden om een mooie eindtijd waarbij Lotte Bleijerveld als tweede over de finish kwam.

B pupillen

De B-pupillen met het lopen van de 4 x 40 mtr. estafettes en de meisjes- en de jongensploeg hebben allebei een P.R. gelopen. De meisjes Julie Heij, Anne Gouverne, Roos Hersbach en Isabel v.d. Broek hadden een grote verbetering van hun record n.l. van 30.32 naar 29,80 sec. en de jongens Isaac Saad, Jelle en Thijs van Miltenburg en Koen Roskamp liepen ook sneller n.l. van 28. 6 s naar 28.3 sec. De jongens staan nu op de prachtige 1e plek met totoaal 5.300 punten en de meisjes op de 2e plaats met 3.888 punten.

Isabel v.d. Broek had een pr bij het kogelstoten een verbetering van 5 cm naar 3.87 m Bij de 40 mtr. sprint werd zij gehinderd door een meisje die een baan naast haar had moeten lopen en vlak voor haar in de verkeerde baan ging rennen. Isabel moest daardoor iets inhouden en was erg geschrokken hierdoor maar liep toch nog een snelle tijd van 7.74 sec.

Anne Gouverne heeft een pr op de 40 mtr. sprint behaald en liep nu 8.46 een verbetering van 1,5 sec. en ook bij het verspringen een pr en weer 4 cm verder n.l. 2.39 mtr. Op de 1.000 mtr. had zij nog een supersnelle eindsprint.

Roos deed voor de eerste keer mee aan een competitiewedstrijd en had meteen een pr bij het verspringen met een verbetering van 23 cm naar 2.77 m, 40 mtr. sprint in 7.54 sec. en kogelstoten 3.32 m.

Julie behaalde een pr bij het verspringen een verbetering van 15 cm naar 2.98 m en behaalde hiermee de verste afstand van de BAV meisjes. Bij het kogelstoten een verbetering van 2 cm en nu een nieuw p.r. en de afstand was  4.09 mtr. Op de 1000 mtr. ook een p.r. en weer sneller liep zij  nu een tijd in 4.36.45 sec.

Isaac liep een p.r op de 40 mtr. sprint en weer 13 sec. sneller in een tijd van 7.09 sec. Bij het verspringen ook een p.r. en behaalde hij een sprong van 3.39 m en dat was maar liefst 29 cm verder dan de vorige keer.

Tevens bij het kogelstoten ook een p.r. en de afstand was 5.72 mtr. Ook al voelde hij zich niet zo lekker hij heeft de 1.000 mtr. toch goed uitgelopen in 4.34.35 sec. en in het totaalklassement van vandaag is Isaac uitstekend als vierde geëindigd.

Jelle heeft een pr bij het kogelstoten behaald en de afstand was 5.85 mtr. Op de 1.000 mtr. was hij 3e in zijn serie en kreeg een mooie tijd van 4.08.27. Afwisselend liepen Jelle of Koen op de 2e of 3e plek en het was een mooie spannende race. Thijs sprong nu weer 9 cm verder en had een pr en haalde een afstand van 3.06 m De kogel werd 4.74 m weggestoten en ook hier een p.r.

Koen sprong 3.42 m ver en haalde hiermee een p.r. en een verbetering van 16 cm. De bereikte afstand bij kogelstoten was 5.12 m en ook hier een p.r. en op de 1.000 mtr. liep Koen een tijd van 407.85. Hij werd 2e op deze afstand in een mooie tijd van 4.15.87 sec. en het werd een spannende strijd tussen Jelle en Koen. Wessel behaalde een pr bij het kogelstoten en de kogel kwam 4.95 m ver. Ook op de 1.000 mtr. een p.r. en een 5 sec. mooie snellere tijd n.l. 4.24.32.

A1 pupillen

We begonnen de 2e competitie wedstrijd zoals gewoonlijk met het lopen van de estafette. Door de afmelding van Jurre Westra ( buikgriep ) moesten we het team wat wijzigen.

Er had zeker een nieuwe pr voor de jongens in gezeten als een zekere B.K. tijdens de wedstrijd niet door de finishlijn was gelopen. Hierdoor moest deze overgelopen worden. Desondanks zette de jongens een mooie tijd neer van 40.3 sec. Daarna kwam het onderdeel verspringen. De jongens sprongen alle een pr. Koen Molenaar 2.81 m , Stefan Doeven 3.05 m, Simon Nijhof 3.19m en Niels Koelink 3.49 m.

Het team kon de winning mood vasthouden want bij het onderdeel balwerpen vlogen de pr,s om de oren van de trainers, zo goed waren de jongens bezig . Het laatste onderdeel, 1000m, was een zware mede door het warme weer. Niels zette in de eerste startgroep een mooie tijd neer, finishte als 1e,van 3.40 min.

Simon,Koen en Stefan startte in de 2e groep. Het 1e rondje liepen ze gedrieën op maar Simon vond het te langzaam gaan en liep bij Koen en Stefan weg. Simon finishte in een tijd van 4.16 min ,Koen in 4.41 min en vlak daar achter Stefan in 4.49 min.

Bij de meisjes A1 pupillen was ook de estafette het eerste onderdeel. De meisjes zijn goed op elkaar ingestemd, de race verliep erg soepel en de 4 meisjes: Bodine Bakker, Sophie Bleijerveld, Megan Buitelaar en Sophie de Jong liepen een nieuw PR. Daarna moest er worden hoog gesprongen. Dit leverde voor 4 van de 5 meisjes nieuwe PR’s op. Door de warmte ging het sprinten toch moeizamer dan anders. Toch werd er door iedereen een tijd gelopen wat dicht bij hun PR is. Voor Sophie v.d Burgh zelfs een nieuw PR. Na de 60 meter sprint gingen we door naar het balwerpen. Een onderdeel wat de A1 pupillen niet vaak doen. Voor alle meisjes een nieuw PR. Bodine Bakker werd zelfs 2de bij dit onderdeel. Aan het eind van de middag stond ons nog 1 onderdeel te doen. Er moest 1000 meter gelopen worden. De meisjes keken hier erg tegenop door het warme weer. Toch werden er nog PR’s verbroken.

A2 pupillen

De meisjes starten deze warme dag met een estafette, helaas door geblesseerden, in een opstelling waarin ze nog niet mee geoefend hadden, Daar liet Manon Stalenhoef zien dat ze een goede estafette kan lopen, en zetten deze meiden toch een goede tijd neer.

Daarna gingen ze balwerpen, waarbij Lotte de Jong de bal naar de 20.61 meter wierp, een mooie afstand en een persoonlijk record

Ook bij het hoog springen ging het goed, Tamara Went wist met een sprong van 0.95cm een nieuw pr neer te zetten. Bij de sprint liet Suzanne Vink zien dat ze snel is en finishte op de 60m met een tijd van 10.86. De 1000m was een flinke uitdaging in deze warmte maar de dames liepen allen een goede race en eindigde ze allen bij de eerste 10.

Ook de jongens A2 starten met de estafette, deze verliep meer dan goed, in een snelle race eindigde deze jongens in een tijd van 35.8. , en dat is heel dicht op het huidige clubrecord, dat deze jongens graag op hun naam zouden zetten. Bij het balwerpen vlogen behalve de ballen ook de persoonlijk records je om de oren. Lars Berdsen wierp zijn bal naar 23.84, meter en Denilson Kleintjes wierp de bal naar de 32.72 meter. Ruben Rigter naar maar liefst 38.07 meter, voor alle heren een pr. Het verspringen ging ook goed daar liet Xander Bakker zien dat hij steeds beter wordt en sprong 3.65 m en verbeterde Luc van Wessel zijn pr met een sprong van 3.43m. Bij de sprint lieten deze mannen zien dat ze allen sterker zijn geworden en werd menig serie gewonnen, daar liet Tjalie van Leeuwen een snelle sprint zien, hij finishte in 9.62sec. Ook deze heren liepen de warme 1000m, toch wisten ze alle 6 bij de eerste 15 te eindigen.

Zo ging een ieder oververhit, vermoeid maar met veel voldoening naar huis. De goede resultaten geven kans op een goede eindklassering over een totaal van drie competitie wedstrijden. De laatste competitiewedstrijd is op 26 juni in Zeist. 

 

Uitslagen 2e pupillencompetitie – 05 06 2010
Jongens pupillen C
600m  
2737 Wessel, Mathijs van 2002 BAV 2.17.37    
2739 Dijk, Jesse 2002 BAV 2.23.78    
2738 Zahradnik, Jasper 2002 BAV 2.31.56    
2743 Hulleman, Jip 2002 BAV 2.36.22    
2742 Molenaar, Wouter 2002 BAV 2.38.75    
2736 Beckeringh, Lucas 2002 BAV 2.41.44    
2735 Dral, Indy 2002 BAV 2.48.39    
2741 Martens, Remco 2002 BAV 2.53.71    
Stnr Naam geb

40m

Verspringen Balwerpen ptn
2737 Mathijs van Wessel 2002 7.59 3.03 22.11 1101 ptn
2742 Wouter Molenaar 2002 8.29 2.94 25.55 1007 ptn
2739 Jesse Dijk 2002 8.28 2.81 23.06 951 ptn
2738 Jasper Zahradnik 2002 8.36 2.56 22.38 879 ptn
2736 Lucas Beckeringh 2002 7.89 2.59 16.40 877 ptn
2743 Jip Hulleman 2002 8.01 2.54 15.02 824 ptn
2735 Indy Dral 2002 8.40 2.20 13.68 671 ptn
2741 Remco Martens 2002 9.67 2.19 11.23 456 ptn
Meisjes pupillen C
600m  
291 Bleijerveld, Lotte 2002 BAV 2.33.90    
292 Bles, Famke 2002 BAV 2.37.72    
289 Veendrick, Daniëlle 2002 BAV 2.47.70    
293 Lange, Catharina van 2002 BAV 2.52.92    
294 Beek, Emma van de 2002 BAV 2.56.87    
295 Nieuwenhuijs, Sabine 2002 BAV 3.03.84    
290 Pieterse, Amber 2002 BAV 3.13.89    
Stnr Naam geb 40m Verspringen Balwerpen ptn
293 Catharina van Lange 2002 8.07 2.48 17.03 834 ptn
291 Lotte Bleijerveld 2002 7.98 2.58 13.17 806 ptn
295 Sabine Nieuwenhuijs 2002 8.72 2.23 17.01 684 ptn
289 Daniëlle Veendrick 2002 8.64 2.21 14.97 659 ptn
292 Famke Bles 2002 8.61 2.21 11.35 600 ptn
294 Emma van de Beek 2002 9.39 2.42 10.81 527 ptn
290 Amber Pieterse 2002 10.36 2.03 8.08 285 ptn
Jongens pupillen B
1000m  
993 Roskamp, Koen 2001 BAV 4.07.85    
994 Miltenburg, Jelle van 2001 BAV 4.08.27    
995 Miltenburg, Thijs van 2001 BAV 4.15.87    
997 Terpstra, Wessel 2001 BAV 4.24.32    
996 Saad, Isaac 2001 BAV 4.34.35    
             
Stnr Naam geb 40m Verspringen Kogelstoten ptn
996 Isaac Saad 2001 7.09 3.39 5.72 1316 ptn
993 Koen Roskamp 2001 7.18 3.42 5.12 1263 ptn
994 Jelle van Miltenburg 2001 7.58 3.15 5.85 1178 ptn
995 Thijs van Miltenburg 2001 7.73 3.06 4.74 1058 ptn
997 Wessel Terpstra 2001 8.60 2.58 4.95 835 ptn
Meisjes pupillen B
1000m  
397 Broek, Isabel van den 2001 BAV 4.33.82    
396 Heij, Julie 2001 BAV 4.36.25    
399 Hersbach, Roos 2001 BAV 4.38.27    
398 Gouverne, Anne 2001 BAV 5.09.37    
             
Stnr Naam geb 40m Verspringen Kogelstoten ptn
396 Julie Heij 2001 7.85 2.98 4.09 974 ptn
399 Roos Hersbach 2001 7.54 2.77 3.32 927 ptn
397 Isabel van den Broek 2001 7.74 2.62 3.87 905 ptn
398 Anne Gouverne 2001 8.46 2.39 3.01 669 ptn
Jongens pupillen A(1e jrs)
1000m  
965 Koelink, Niels 2000 BAV 3.39.88    
967 Nijhof, Simon 2000 BAV 4.16.83    
966 Molenaar, Koen 2000 BAV 4.41.98    
964 Doeven, Stefan 2000 BAV 4.49.34    
             
Stnr Naam geb 60m Verspringen Balwerpen ptn
965 Niels Koelink 2000 10.12 3.49 24.15 1249 ptn
967 Simon Nijhof 2000 10.97 3.19 16.79 968 ptn
966 Koen Molenaar 2000 11.82 2.81 17.31 799 ptn
964 Stefan Doeven 2000 11.13 3.05 25.91 749 ptn
Jongens pupillen A(2e jrs)
1000m  
790 Bakker, Xander 1999 BAV 3.38.68    
795 Kleintjes, Denilson 1999 BAV 3.42.77    
792 Wessel, Luc van 1999 BAV 3.47.47    
764 Leeuwen, Tjaly van 1999 BAV 3.50.77    
793 Rigter, Ruben 1999 BAV 3.52.82    
791 Berndsen, Lars 1999 BAV 4.06.22    
             
Stnr Naam geb 60m Verspringen Balwerpen ptn
795 Denilson Kleintjes 1999 9.32 4.08 32.72 1599 ptn
793 Ruben Rigter 1999 10.18 3.54 38.07 1408 ptn
790 Xander Bakker 1999 9.68 3.65 20.91 1307 ptn
791 Lars Berndsen 1999 10.27 3.38 23.84 1201 ptn
792 Luc van Wessel 1999 10.32 3.43 21.42 1171 ptn
764 Tjaly van Leeuwen 1999 9.62 3.40 14.09 1164 ptn
Meisjes pupillen A(1e jrs)
1000m  
898 Jong, Sophie de 2000 BAV 4.12.65    
894 Bakker, Bodine 2000 BAV 4.19.07    
897 Burgh, Sophie van der 2000 BAV 4.22.47    
Stnr Naam geb 60m Hoogspringen Balwerpen ptn
894 Bodine Bakker 2000 10.71 1.05 21.07 1087 ptn
895 Sophie Bleijerveld 2000 11.08 1.05 17.39 986 ptn
897 Sophie van der Burgh 2000 11.07 1.05 17.15 984 ptn
898 Sophie de Jong 2000 11.14 1.00 17.39 942 ptn
896 Megan Buitelaar 2000 dns 0.95 dns 306 ptn
Meisjes pupillen A(2e jrs)
1000m  
97 Jong, Lotte de 1999 BAV
 
   
95 Stalenhoef, Manon 1999 BAV 3.59.10    
94 Vink, Suzanne 1999 BAV 4.15.05    
93 Went, Tamara 1999 BAV 4.24.21    
Stnr Naam geb 60m Hoogspringen Balwerpen ptn
97 Lotte de Jong 1999 9.93 1.20 20.61 1304 ptn
94 Suzanne Vink 1999 10.86 1.10 11.83 959 ptn
93 Tamara Went 1999 11.95 0.95 16.94 806 ptn
95 Manon Stalenhoef 1999 11.22 0.90 12.05 771 ptn
jongens pupillen D
Stnr Naam geb 40m Verspringen Balwerpen ptn
867 Jort Mol Lous 2003 8.48 2.39 10.05 630 ptn
600m  
867 Mol Lous, Jort 2003 BAV 2.39.42