Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Corona update 12 maart 2021 Lees meer.

Marise Hop breekt BAV clubrecord

Afgelopen dinsdag was de 3e van een serie van 5 wedstrijden in de baancompetitie van de Amersfoortse atletiekvereniging a.v.Triathlon. De stand in de competitie wordt berekend over de 4 snelste tijden van de 6 te lopen afstanden. Na de 5000 en de 3000 meter stond nu de 1500 meter op het programma. Deze afstand is altijd moeilijk in te schatten voor de atleten, te snel starten betekent verzuren, te langzaam betekent geen goede tijd.

Marise Hop, juniorlid van de BAV, stond op deze 1500 meter een beetje gespannen maar zelfverzekerd aan de start. Vooraf werd ingeschat en berekend hoe hard de ronden moesten gaan om het bestaande clubrecord te breken. 
Het tempo lag vanaf de start behoorlijk hoog en al snel onder het schema van het beoogde record. Twee volle ronden lang kon zij het tempo strak en hoog houden. De laatste ronde kon Marise zelfs een beetje versnellen waardoor het oude record met maar liefst 15 seconden werd verbeterd in een tijd van 5 min en 18 sec.
Moe maar blij verklaarde zij achteraf dat het allemaal voorspoedig was gegaan en dat het wat haar betreft, met deze ervaring op zak, de volgende keer waarschijnlijk nog iets harder kan.
 
Ook de BAV junioren jongens Merijn de klerk, Ruben van der Waals en Tom van Kerkoerle doen mee in deze competitie maar kwamen dit keer niet aan de start. Zij hebben deze afstand laten gaan om zich te focussen op de komende 1000 meter wedstrijd op dinsdag 20 mei.