Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

BAV-teams in de prijzen tijdens 24e Eemmeerloop

Afgelopen zaterdag organiseerde trimvereniging Quo Vadis uit Spakenburg-Bunschoten voor de 24e keer de Eemmeerloop. In de voorbije jaren is dit evenement, mede door een prima organisatie, uitgegroeid tot een landelijk bekende en geliefde estafette rondom het Eemmeer. De route van deze estafette voert de lopers van de provincie Utrecht door natuurgebied de Arkervaart naar de provincie Gelderland. Vervolgens via de Nijkerker sluizen naar de provincie Flevoland richting de Stichtsebrug naar de provincie Noord-Holland om via de Eempolder uiteindelijk weer in de provincie Utrecht en in Spakenburg terug te keren.

 

Vanuit het centrum van Spakenburg vertrokken om 11:00 uur de 131 teams van 5 personen, 30 teams van 2 personen (duo-loop) en 31 sololopers, om een afstand van in totaal 50 km af te leggen. Daarnaast werd er ook een afzonderlijk een 10 km wedstrijd georganiseerd.
In de ochtenduren werd het gelukkig rond de tijd van het startschot al snel droog. Met een temperatuur van rond de 15 graden was het uitstekend loopweer. 
 
De snelle ploegen werden helaas gehinderd door een omhoog staande brug over het Nijkerkernauw. De opgelopen tijdschade varieerde voor enkele BAV-lopers tussen de 2 en 6 minuten. Bij opgave van dit oponthoud aan de organisatie kan de eindtijd worden gecorrigeerd. 
Rond een uur of twee begon het helaas weer wat te regenen, waarbij de lopers tijdens de laatste etappe over de Eemdijk ook nog behoorlijk de wind tegen hadden. De meeste ploegen waren voorzien van een begeleider op de fiets. Soms was dit een loper uit het team, soms 1 of meer aparte begeleiders of coaches. De verplaatsing van de teams gebeurde steeds met volgauto’s.
De BAV was ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd met 17 estafette teams van 5 personen en, evenals vorig jaar, het duo-team Bob Heinis en Michiel Schrijver (de “Bobpers”). Onder de 17 teams waren 3 BAV-teams met Sportief Wandelaars, die om ca. 09:30 uur waren gestart. De wandelaars konden hun eigen afstand indelen, door meerdere kortere stukken te lopen, dan de 5 gebruikelijke etappes voor de hardlopers. Meer dan honderd BAV leden waren, als loper of begeleider, actief tijdens deze estafette. Na afloop kon er gezellig worden nagebabbeld tijdens een georganiseerde barbecue bij het clubgebouw op sportpark Ter Eem.
 
Bij de Heren-Senioren liep een jeugdteam van de BAV mee, dat zich, onder leiding van teamleider Tom van Kerkoerle, prima kon meten tussen al dat senioren geweld. Zij finishten keurig op een 3e plaats, met een (officieuze) eindtijd van 3:17:57. Het BAV-2 team deed het eveneens niet onverdienstelijk, door bij de Heren-Veteranen 1 eveneens als 3e te eindigen, met de eindtijd van 3:42:02. De jeugdige dames van het Beauteesteam, onder leiding van Bernadette Vink, vielen met een 5e plaats net buiten de prijzen, maar waren met een tijd van 4:23:38 wel de snelste dames van de BAV. Helaas zijn niet alle officiële tussentijden beschikbaar, maar begin volgende week kunnen geïnteresseerden deze tijden vinden op de website van de organiserende vereniging Quo Vadis ( www.quovadisbunschoten.nl ).