Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Corona update 3 juli 2020: we mogen weer gebruikmaken van de kantine. Lees het protocol voor kantine gebruik en bezoek.

BAV junioren op weg naar de gebiedsfinale

Afgelopen zaterdag, 17 mei, vertrokken de C en D junioren van de BAV voor hun tweede en laatste competitiewedstrijd naar Krommenie. Het behalen van de gebiedsfinale was het doel voor de 5 ploegen.

Jammer genoeg was het een druilerige dag met veel regen.

Voor de BAV D jongens, er waren twee ploegen van de BAV, was het belangrijk om zeker Ã1 ploeg veilig te stellen voor die gebiedsfinale. Na de eerste wedstrijd stond BAV 1 op een goede 2e plaats in het gebied en stonden ze op de 4e plaats in de landelijke stand. 

Tijdens de estafette lieten beide BAV teams zien dat ze er veel zin in hadden. Het eerste team wist beslag te leggen op een 1e plaats. Het tweede team werd netjes 6e tussen al het loopgeweld.
 
Op de 80 meter horden lieten Dylan Jansen en Emiel Rigter zien dat ze er weer waren. Dylan werd netjes 3e en Emiel volgde hem op de 4e plaats. Martijn Steinbach en Baus Verbeek werden respectievelijk 16e en 17e. Bij het hoogspringen liet Dylan zien dat hij goed in vorm was. Met 1.40 meter hoogte wist hij de wedstrijd te winnen. Bas van der Vuurst wist met 1,25 meter beslag te leggen op een 7e plaats. Luc van Dormolen werd 8e met een zelfde hoogte. Sven van Maris behaalde met 1,20 meter de 10e plaats.
 
Bij het kogelstoten liet Emiel zien dat hij nog steeds het verste kan stoten van alle atleten. Met een stoot van 10,41 meter werd hij 1e, gevolgd door zijn broer Mark die met 9.15 meter netjes 2e werd. Rick de Wit, Max van der Vuurst en Martijn werden respectievelijk 7e, 8e en 16e.
Het verspringen werd een onverwachte overwinning voor Rick. Met een sprong van 4,04 meter wist hij Rico van de Pol (3,89), Tim van Elsloo (3,67), Baus Verbeek (3,33) en Levi de Jong (2,80) ruim voor te blijven. Bij het discuswerpen wist Bas een 1e plaats te behalen met een worp van 24,80 meter. Mark wist beslag te leggen op een 3e plaats. Op de 1000 meter leek er een BAV trein over de finish te komen. In de volgorde Ingmar de Klerk, Rico en Luc kwamen ze over de finish. Uiteindelijk resulteerde dit in een 1e, 3e en 5e plaats in de eindklassering. Levi werd hier 14e.
 
Bij het speerwerpen wisten alle 4 atleten boven de 20 meter te werpen. Ingmar werd hierdoor 2e, Koen Zahradnik werd 4e. Max van der Vuurst en Christiaan Spijkers werden respectievelijk 5e en 6e op dit onderdeel. Als slotonderdeel moest er nog een 80 meter sprint afgewerkt worden. Hier liet Tim zien dat hij bij de top hoort. Met een 4e plaats wist hij zich goed staande te houden. Kort achter Tim wist Koen een 6e plaats te veroveren. Sven en Christiaan werden respectievelijk 12e en 14e op de sprint.
In de einduitslag bleek BAV 1 op de eerste plaats te staan. BAV 2 stond op een nette 6e plaats. Landelijk bleek BAV 1 op de 2e plaats te staan in dit weekend. Overall staan ze nu landelijk 3e.
 
Bij de D meisjes deden er deze keer maar 3 atleten mee. Niet genoeg om een estafette te lopen. Toch wisten deze meiden zich goed te handhaven in de wedstrijd. Laura Davey viel op met een 6e plaats bij het kogelstoten met een stoot van 8,34 meter. Bij de sprint wist ze een 7e plaats te behalen. Shirley Dolman had haar dag niet bij het hoogspringen. Ze werd hier 12e maar liet op de 1000 meter zien dat lopen haar beter afgaat. Met een nette 7e plek wist ze te eindigen. Emma van der Burgh had twee onderdelen vlak achter elkaar. Na een 60 meter sprint, waarop ze 11e werd moest ze direct naar het verspringen. Met een sprong van 2,98 meter, en de 1000meter nog in de benen, wist ze beslag te leggen op de 12 plaats.
 
Als team waren er te weinig atleten om mee te kunnen doen voor een plaats bij de gebiedsfinale.
De meisjes C waren wel met genoeg atleten om een poging te wagen om voldoende punten bij elkaar te sprokkelen om een plaats in de gebiedsfinale af te dwingen. Na het twee keer moeten lopen van de estafette, in de eerste serie waren een aantal ploegen gediskwalificeerd en voor de andere ploegen bleek de tijd verkeerd te zijn geklokt, werd er beslag gelegd op een 4e plaats. Een goed begin. Shariva Koops, Inez van der Steen en Anouk van Dormolen behaalden hierna op de 80 meter horden respectievelijk een 3e, 7e en 9e plaats. Bij het hoogspringen waren de ogen gericht op Maureen Radstok, Femke de Boer en Roos van Gisbergen. Met een hoogte van respectievelijk 1,25(9e), 1,20(11e) en 1,15(12e) werd het hoogspringen naar tevredenheid, gezien de weersomstandigheden, door hen afgesloten. Inez en Anouk probeerden bij het verspringen de 4 meter te trotseren. Met een sprong van 3,95 meter wist Inez 8e te worden en Anouk 9e met een sprong van 3,69 meter. Op naar die 4 meter.
 
Bij het kogelstoten wist Shariva met 8,12 meter een 5e plaats in beslag te nemen. Yannicke Kruiswijk werd hier 6e. Yannicke stond bij het discus werpen lang aan kop. Uiteindelijk werd ze tijdens de laatste worp voorbij gestreefd. Met een nette 2e plaats en een afstand van 20,08 meter een goede prestatie. Esther Rigter, ja de zus van die andere twee, werd 9e. Op de 1000 meter moest Esther samen met Demy Zahradnik en Nikki van Asselt de eer van de vereniging hoog houden. Demy liep naar een nette 4e plaats. Esther en Nikki moesten haar duidelijk voor laten gaan. Ze eindigde op een 12e en 14e plaats. Bij het speerwerpen waren het Maureen en Roos die, direct na het hoogspringen, aan de bak moesten. Roos werd 7e en Maureen 10e.
 
Als slotnummer kwam voor hen de 80 meter sprint. Demy (5e), Femke(10e) en Nikki(16e) liepen hier voor de BAV. Met een zeer goede prestatie moesten ze de punten voor het team binnenhalen. Uiteindelijk werd dit team 3e in de wedstrijd. In de regionale stand werden ze 12e waardoor een plaats in de gebiedsfinale niet bereikt is.
 
Voor de jongens C lag dit ook niet in het verschiet. De concurrentie bleek na de eerste competitiewedstrijd al te sterk te zijn. Toch wisten een aantal jongens individueel een goede prestatie neer te zetten.
Opvallend was de 2e plaats (4,80 meter) van Robin Steinbach bij het verspringen. Ook Joris Meijen, het was zijn eerste competitiewedstrijd, wist zich in de kijker te lopen op de 800 meter. Met een goede slotronde wist hij uiteindelijk 4e te worden in een tijd van 2.30,16 min.
Sietse Terpstra, ook voor het eerst ruikend aan een atletiekwedstrijd werd tijdens deze 800 meter 12e. Bij het discuswerpen wist Sietse de discus 12,26 meter te werpen. Een PR voor hem. Bij het kogelstoten wist Rick Ouderdorp zich op een 4e plaats te nestelen met een stoot van 8,66 meter. Joris wist met een stoot van 7,53 meter beslag te leggen op een 8e plaats. Bij het hoogspringen werd Rick 7e met een hoogte van 1,35 meter. De 100meter horden was voor Robin wel erg lang. Toch wist hij met een tijd van 21,83 sec een 6e plaats te behalen.
De estafette moest door deze jongens twee keer gelopen worden. Door een foute wissel moesten ze overlopen. Uiteindelijk wisten ze een 4e plaats te behalen bij de estafette. In de eindklassering behaalden ze een 4e plaats.
 
Al met al een tevreden resultaat voor alle atleten. De jongens D zullen 21 juni in de gebiedsfinale moeten laten zien of ze geschikt zijn voor de landelijke clubfinale. Als ze net zo presteren als de afgelopen competitiewedstrijden zal dit geen punt hoeven te zijn. Maar ja een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Je weet het pas als de wedstrijd geweest is. De komende weken zullen de jongens speciaal gaan trainen voor de komende finales.