Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

5 km op de baan levert geen prijzen maar wel spannende strijd op

Ook dit jaar organiseerde de av Pijnenburg een 5 km op de baan waarbij traditie getrouw de BAV, triathlon vereniging de Schieter en de organiserende vereniging strijden om de baanbeker. Ondanks het prachtige loopweer waren er maar een gering aantal bav-ers op deze leuke en goed georganiseerde wedstrijd afgekomen.

Om als winnaar in een categorie te kunnen worden aangemerkt tellen de snelste drie tijden van de vereniging per klasse. Terecht won Pijnenburg drie van de vijf bekers. Zij stonden met een groot en enthousiast deelnemersveld aan de start.De BAV-ers die er wel waren gingen er op deze zomerse woensdagavond helemaal voor. André Groen en Richard Koot liepen een spannende onderlinge strijd. Ze verloren elkaar geen moment uit het oog en werkten tot 400 meter voor de finish goed samen. Daarna was het ieder voor zich. Met een vlijmscherpe eindsprint (36 sec over de laatste 200 meter) wist Groen vóór Koot te winnen in een geweldige tijd van 18.06. Jos Hakvoort en Sacco van Wessel finishte op gepaste afstand.

Bij de recreanten stond er een klein meiske aan de start. Maar Rohmana Koops trok zich van niemand iets aan en liep een uitstekende 23.19 waarmee ze driekwart van het deelnemers veld achter zich wist te houden. Bovendien was ze daarmee de snelste BAV-dame. Hulde voor deze knappe prestatie. Shariva Koops en Bernadette Vink wisten tot 4 ronden voor het eind goed bij elkaar te blijven. Koops liet zien op dit moment meer inhoud te hebben. Daar waar Vink een stapje terug moest doen wist Koops haar tempo vast te houden. Ook zij was zeer tevreden met haar tijd.Na afloop kon er genoten worden van een heerlijke verfrissing aan de bar en werden de prijzen uitgereikt.


De Tijden van de BAV atleten waren:
5 km
Andre Groen 18.06
Richard Koot 18.07
Jos Hakvoort 18.34
Sacco van Wessel 18.44
Marc Nieuwenhuizen 19.31
Ruud Breuker 19.51
Jeroen Hooijer 21.17
Rohmana Koops 23.19
Shariva Koops 24.03
Hennie Bosselaar 24.17
Bernadette Vink 24.35
John de Vries 25.02
Saranda van Andel 25.40
Lenny Kievit 27.07
Peter Bakker 27.38