Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Sportieve gezelligheid

Bij de Baarnse Atletiek Vereniging draait het bovenal om sportieve gezelligheid. Natuurlijk staat de sport centraal, maar de onderlinge saamhorigheid is ook een grote motivatie om naar de trainingen te komen. Veel BAV'ers nemen daarnaast deel aan diverse 'loopjes', variërend van de Dam tot Dam tot aan de Kerstmannenloop. Bij de recreanten zijn de Eemmeerestafette (mei, Bunschoten) en de Zevenheuvelenloop (november, Nijmegen) erg populair. De Zevenheuvelenloop is een parcours over 15 kilometer bos- en heuvelland. Zondag 16 november kwamen maar liefst 46 BAV-atleten aan de start van deze sportieve strijd.

De recreanten waren in de voorafgaande weken vakkundig klaargestoomd door BAV-trainer Wout Natter. Een maand lang begeleidde hij de lopers rondom het Soester Hoogt. “Met een groep van 40 man door Baarn lopen, dat vond ik niet verantwoord. En in Soest konden we zonder overlast van verkeer goed trainen. Inclusief heuvels en vals plat, zodat iedereen optimaal voorbereid van start kon vandaag. Ik heb ze de afgelopen weken steeds sterker en fitter zien worden, dat was heel mooi om te zien.”

Elf BAV-leden liepen voor het eerst de Zevenheuvelenloop. Onder hen Frans van Eijk, die meteen een prachtige tijd noteerde: 1.19.09. “Ik houd van heuvels! Ik vind het mooi om de hoogte te bedwingen. Op vakantie in de Alpen loop ik ook graag in de bergen. Ik ben niet zo’n fan van die massale loopjes, maar tijdens de reguliere trainingen hebben ze me overgehaald om ook mee te doen. En dat is me goed bevallen! Het ging gewoon lekker vandaag.” Peter Bakker uit Soest kwam al voor de zesde keer in Nijmegen aan de start, en is minstens zo tevreden met zijn tijd van 1.34.45. “Ik heb de afgelopen twee jaar niet goed kunnen lopen door een knie- en een liesblessure. Eigenlijk ging de training vanaf eind augustus pas weer een beetje lekker. Ik ben vooral blij dat ik geen echte dip heb gehad onderweg. Tuurlijk werd het op een gegeven moment zwaar, maar dan zet je je verstand op nul en je blik op oneindig, en ga je gewoon door. En dan ook nog met zo’n hele grote groep van de BAV op pad, echt super leuk!”

Door het grote aantal BAV-deelnemers kon zelfs een bus worden gehuurd, om gezamenlijk vanuit Baarn richting Nijmegen te vertrekken. De sfeer zat er bij vertrek meteen goed in! Op de terugweg, toen de sportieve strijd geleverd was en de altijd vooraf aanwezige zenuwen verdwenen waren, werden er onder leiding van BAV-recreant Ton Slager diverse Nederlandstalige liederen gezongen. “Het is moeilijk bescheiden te blijven..”, galmde het door de bus. Ton had speciaal de teksten van de meezingers gebundeld in een liedboek genaamd ‘De BAV-bengels’. Eenmaal terug in Baarn sprong een ieder snel onder de douche, om een uur later te verzamelen bij het clubhuis. Hier stond een heerlijk stampotbuffet klaar en werd nog gezellig nagepraat over de sportieve dag. De sportief gezellige dag om precies te zijn. Zoals er zoveel op de agenda staan bij de BAV.

Ben je nog geen lid maar wil je ook een keer meelopen met een BAV-training? Mail dan naar info@bav-baarn.nl voor meer informatie.