Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV junioren komen met medailles en nationale titel terug van NK indoor

Afgelopen weekend werd door Groningen atletiek de nationale spelen voor C en D junioren gehouden. Naast deze nationale wedstrijd werd er ook een wedstrijd voor A en B junioren georganiseerd net zoals een meerkamp bij de pupillen. De BAV deed met twee D junioren, twee C junioren, één A junior en één A pupil mee. Door ziekte moest ook een aantal atleten de wedstrijd voorbij laten gaan. Op de zaterdag stond de nationale spelen voor D junioren op het programma. Voor de BAV deden Luc de Jong (1000 meter, hoog- en verspringen) en Emiel Rigter (kogelstoten, verspringen en 60m horden) mee. Luc de Jong beet de spits af met een 1000 meter. In een zeer spannende strijd wist hij naar een zeer goede derde plaats te lopen in een tijd van 3.20,12 min. Een prestatie waar hij zeer trots op kan zijn. Eenmaal bekomen van deze prestatie stond het hoogspringen op het programma. Met een sprong van 1,20 meter bleef hij ruim onder zijn eigen beste prestatie. Bij het verspringen wist Luc door te dringen tot de finale (4,25 meter), de beste 8 van de 47 atleten gingen door. Luc ging als 8e de finale in en bleef ook 8e. Een zeer goede prestatie. Emiel Rigter verdedigde bij deze nationale spelen zijn 1e plaats bij het kogelstoten. Emiel wist zich makkelijk als 1e te plaatsen voor de finale (12,69 meter). In de finale wist hij zijn eigen persoonlijk record en clubrecord te verbeteren naar 13, 30 meter. Met deze prestatie werd hij overduidelijk nationaal kampioen. Bij het verspringen wist Emiel zich als 7e te plaatsen voor de finale met een sprong van 4,55 meter. Emiel gebruikte het verspringen als tussenonderdeel tussen kogelstoten en 60m horden. In de finale wist Emiel naar een zeer goede 2e plaats te springen met een sprong van 4,79 meter. Hierna stonden de horden op het programma. Emiel wist dat de tegenstand hier groot was. Atleten van AV Hera en PAC waren het laatste jaar geduchte tegenstanders voor hem. In de serie wist hij zich tussen beide atleten te plaatsen voor de finale. In de finale, die zeer spannend was, bleef hij staan op de eerder genoemde tweede plaats. Al met al een zeer goed prestatie van deze atleet welke met één gouden en twee zilveren medailles naar huis terug keerde. Op de zaterdag deed ook het jongere broertje van Emiel, Ruben Rigter, mee met de meerkamp bij de pupillen. Ruben werd uiteindelijk 23e in een wedstrijd van 49 atleten. Op de 1000 meter wist hij een 18e plaats te halen in een tijd van 4.00,60 min. Op de 60 meter sprint werd hij 33e in een tijd van 10,88 sec. Bij het verspringen werd hij 32e met een sprong van 3,07 meter. Maar zijn beste prestatie wist hij neer te leggen bij het kogelstoten. Met een stoot van 7,59 meter werd hij eerste. Een goed voorbeeld van zijn broer deed hem goed volgen. Zondag was het de beurt aan twee C junioren en één A junior. Mark Rigter en Dylan Jansen kwamen voor de C junioren aan de start. Beiden deden mee aan de 60 meter. In het geweld wat de overige atleten lieten zien kwamen ze niet in beeld voor halve finale en finale plaatsen. Mark werd uiteindelijk 40e in een tijd van 8,53 sec. Dylan moest tevreden zijn met een 55e plaats in een tijd van 9,02 sec. Mark kwam verder nog uit op de 800 meter, waar hij in een tijd van 2.34,31 een 24e plaats wist te halen, en het verspringen waar hij met een afstand van 4,63 meter naar een 16e plaats sprong. Dylan kwam naast de sprint ook nog uit op het onderdeel hoogspringen. Hij kampt de laatste tijd met een heup blessure. Dit was waarschijnlijk dan ook de reden dat hij zijn niveau (1,55 meter) niet wist te halen. Hij moest tevreden zijn met een sprong van 1,45 meter waarmee hij uiteindelijk 16e werd. Op de 60 meter horden wist Dylan de halve finale te bereiken. In een tijd van 10,68 sec wist hij uiteindelijk een 21e plaats te veroveren. Al met al toch een goede prestatie voor deze 1e jaars C junior. Camiel Kruiswijk kwam, als A junior, uit op de 800 meter. In zijn serie wist Camiel naar een 3e plaats te lopen in een tijd van 2.06,38 min. Met deze tijd werd hij uiteindelijk 5e overal. Een goede prestatie van Camiel. Al met al was het een goed weekend voor de junioren van de BAV. Terwijl zij bezig waren in Groningen wisten een aantal ploeggenoten prijzen bij hun eigen wintercup cross wedstrijd te halen.