Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Junioren goed van start op 1e baancompetitie!

Op zondag 14 april en 21 april waren de eerste baancompetitiewedstrijden voor de junioren.

Op zondag 14 april was het voor de B junioren hun eerste competitie dag, 7 meiden en 3 jongens gingen op weg naar Hilversum om bij GAC deel te nemen.

Het was een mooie dag met vele mooie prestaties. Annabel Boonman liep een mooie PR op de 100m in 13.9 sec. Juliette de Klerk liep 1:07 op de 400m. Op de 800m was het Shirley Dolman die in een zware strijd op 3.:15 de streep passeerde.

Ina van Woersem liep op de 100m horden een mooie tijd van 18.04. De twee jongste deelnemers Tamara Went en Sterre Weaver ( beiden nog C junioren) deden het prima op deze wedstrijd met pittige concurrentie. Sterre wierp haar speer naar 9.83 meter en Tamara stootte ruim over de 6 meter.
Hoogtepunten waren de estafette die de meiden wonnen in hun serie en het clubrecord van Annabel met discus, zij kwam tot 26.42 meter.

Bij de jongens geen compleet team maar wel goede individuele prestaties. Pieter Heij (C junior) wierp zijn speer (die in deze categorie 100gr zwaarder is) naar 37.79 meter. Rutger Smulders liep in zijn eerste wedstrijd de 100m in 14.9 sec. Bij het kogelstoten haalde Thijs Buwalda een PR met een stoot van 10.21 meter.

Op 21 april was het aan de beurt aan de D junioren die in Castricum aan hun eerste competitie begonnen.
Als eerste de estafette van de meiden die goed verliep. Ook bij de jongens die nog niet in deze nieuwe opstelling getraind hadden verliepen de wissels mooi.
Bij de sprint waren er een aantal snelle tijden, zo liep Laura van Surksum 9.5 sec. op de 60m. Isaac Saad liep zijn eerste 80m in 12.9 sec. Bij de horden was het Thijs van Miltenburg die een snelle tijd liep. Ook Bas Ostendorf had een mooie start, maar hij had bij de laatste horde een valpartij en moest de concurrentie voorbij laten gaan. Bij het verspringen ging Koen Roskamp over de 4 meter. Ook bij kogel verbeterde hij een PR.
Fleur Brandsen stootte haar kogel ver over de 6m en haalde hiermee ook een PR, bij het discuswerpen was het Sophie Bleijerveld die een mooie worp van over de 17 m liet zien. Julie Heij wierp met haar speer over de 15 m.
Al deze prestaties bij elkaar vormden het ploegenklassement waarin de D meiden een 4e plek konden opeisen en de jongens D een mooie 7e plaats.