Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV pupillen en junioren houden zich goed staande op zwaar parcours

Afgelopen zaterdag 9 februari was de derde en laatste crosswedstrijd in Woerden. Bij de aankomst bleek het parcours heel zwaar, lastige klei drap, sneeuwbui en heuvelig. Vele atleten en zelfs ouders gingen onderuit.

Junioren
De 4 meiden B stonden ’s ochtends als eerste aan de start het parcours was toen nog glad en bevroren. Toch konden ze de eerste ronden goed mee komen en na 3 km was het Ina van Woersem die als 3e over de eindstreep ging. Kort daarachter kwam Rohmana Koops die een mooie 6e plek wist te bemachtigen door net voor de eindstreep nog een concurrente in te halen. Annabel Boonman eindigde op een verdiende 8e plek, helaas viel Shirley Dolman na de eerste ronde uit met een blessure.

Bij de meiden C ging Dorian Wevers er snel vandoor en kon dit de gehele race goed volhouden. Zo wist ze een 10e plek op te eisen. Ook Suzanne Vink kwam goed mee en ging als 20e over de eindstreep.

Bij de jongens D1 is het spannend, ze doen tot nu toe altijd voorin mee. Zo ook nu weer, het was Jelle van Miltenburg die in een mooi opgebouwde race als 6e over de streep kwam. En kort daarachter was het zijn tweelingbroer Thijs van Miltenburg die op een 8e positie eindigde. Op een mooie 20e plek was het Wessel Terpstra en Bas Ostendorf eindigde daarachter op een 30e plaats. Pieter Brandsen liep zo als altijd gecontroleerd zijn eigen race en wist weer genoeg atleten achter zich te houden, hij eindigde op een 41e plek.

Bij de meiden D2 vier atleten aan de start. Elise Stijger liep een sterke wedstrijd, zij werd 13e, op een mooie 17e plek was het Sophie de Jong die sterk finishte. Ook Fleur Brandsen, die steeds beter wordt, liep een goede race, zij werd 22e.

Daarna was het de beurt aan de meisjes D1, zoals altijd 2 BAV meisjes aan de start die er veel zin in hadden. Op een mooie 12e plek finishte Winnie de Groot, die een constante race liep en alles uit de kast haalde om goed voorin te blijven. Isabel van de Broek liep haar race goed opgebouwd, zoals altijd eindigend in een mooie eindsprint en passeerde zij als 22e de eindstreep.

D en C pupillen
Wessel van Velsen en Pien de Vooght stonden samen aan de start bij de D pupillen. Wessel liep lekker zijn rondje, Pien baalde, want Wessel had haar ingehaald. Maar toch eindigde Pien als 3e meisje en Wessel als 4e jongen.

De jongens C pupillen, Mich Sweep, Tim Lauterslager, Julian Hogenkamp, Jilles Ijntema, Thijs Brouwer, Sam Vroomman en Jesse van de Beek waren lekker warm door het inlopen en hadden er veel zin in. De liepen een mooie tijd. Jesse was eerste van de BAV, met kort daarachter Tim en Julian. Mich liep kort achter de eerste 3 BAV-jongens. Thijs, Sam en Jilles hebben ruim 30 seconden van hun beste tijd afgelopen en dat onder deze zware omstandigheden.

B pupillen
Het hield op met sneeuwen toen de jongens B pupillen mochten starten. Het waren Jan Vriesman, Dinand te Pas, Tijmen Hoogendoorn en Mick van der Wouden die stonden te springen bij de startstreep om enigszins warm te blijven. Na het startschot schoten de vier jongens als een geel peloton het parcours op.

Bij dit parcours over heuveltjes, zat het venijn in de modderige ondergrond waarop gelopen werd. Het was voor de jongens soms moeilijk om zich staande te houden en dit resulteerde in vele valpartijen.

Jan Vriesman was de eerste jongen van de BAV die de finish bereikte waarbij al snel nummer twee, Tijmen Hoogendoorn, volgde. Dinand te Pas liep net zoals Mick van der Wouden zijn eigen race en kwamen na elkaar over de finish.

Bij de meisjes B pupillen stond Josephine Vermeij te popelen om aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Toen het startschot klonk was de wedstrijd voor haar echt begonnen. Ze hield het goed vol om de 1250 m uit te lopen. Aangemoedigd door de trainers en haar vader liep Josephine Vermeij een mooie wedstrijd.

A1 pupillen
De A1 jongens, Danny van Schaik en Yves van der Meer, stonden ontspannen aan de start. Ze wisten dat het parcours erg zwaar zou worden, dus dat er op het eigen tempo begonnen moest worden. Ze moesten zich niet laten opjagen door de andere atleten. Dit deden de jongens van de BAV heel goed. Ze hebben beide tot aan het eind van de race gestreden voor een goede prestatie.

Daarna was het de beurt aan de meisjes. Nadia de Keijzer en Mara Brandsen stonden namens de BAV aan de start. Ze vonden het allemaal maar spannend. Al die modder, al dat glibberen. Beide meisjes konden goed met de groep mee en eindigden mooi in de middenmoot.

A2 pupillen
Omdat de A2 atleten als laatste groep starten was het parcours nog zwaarder door de winterse omstandigheden en hadden de honderden andere atleten het flink omgeploegd. Voor Floran Groot leek dit geen probleem hij eindigde op een 20e plaats, ook Remco Martens ging het goed af hij werd 34e, Thom van der Wouden en Marijn van Maanen kwamen daarachter mooi bij elkaar binnen op een 36 en 37e plaats. Max van der Meer en Jarno Krikken zaten daar weer vlak achter en eindigden op een 39e en 42e plaats.

Hierna waren de meiden aan de beurt, daar was het Emma van de Beek die geen moeite leek te hebben met deze omstandigheden, zij eindigde als 11e. Ook Lotte Bleijerveld bleef mooi voorin en werd 17e.Even daarachter was het aan de rest van de meiden die er een onderlinge strijd van maakten. Daniëlle Veendrick, Famke Bles, Catharine van Lange en Amber Pieterse kwamen op een 38e, 39e, 40e en 41e plek binnen.

Finale plaatsen
Een aantal BAV ploegen en atleten maken kans op een plaats in de finale, dat zal eind van deze week bekend worden.