Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV D junioren pieken hoog op NK indoor Apeldoorn

Afgelopen zaterdag 19 januari gingen er negen gemotiveerde D junioren van de BAV richting Apeldoorn. Voor de meesten hun eerste grote officiële wedstrijd, het NK indoor voor D junioren in het Omnisport Apeldoorn.

Wat zenuwachtig kwamen ze daar aan. Ruim op tijd melden, startnummers halen, dan op tijd naar de warming-up. Om je daarna op tijd aan te melden in de callroom, waar je dan toch wel nerveus 20 minuten moet wachten om opgehaald te worden voor je onderdeel. Dat gaat wel iets anders dan tijdens een normale competitiewedstrijd.

Meisjes D junioren
Als eerste waren de meiden D aan de beurt, Sophie van Bleijerveld, een 2e-jaars had zich geplaatst voor kogel, met ongeveer 30 concurrenten ging ze de strijd aan. Met een stoot van 8,94m kon ze zich helaas niet voor de finale plaatsen, ze werd uiteindelijk 13e.

De D1 meiden Isabel van de Broek en Julie Heij stonden ook in de kogelring, Isabel stootte een pr van 6,76 m en ook Julie stootte een pr met 6,70m. Deze meiden stonden ook aan de start van de sprint waar ze allebei een goed resultaat behaalden. Isabel stond ook nog op de startlijst van verspringen, waar ze net geen pr behaalde.

Laura van Surksum stond op twee onderdelen aan de start, bij het sprinten liep ze een mooie tijd van 9,57s en bij het verspringen werd ze 18e met een sprong van 3,68m.

Jongens D junioren
Intussen waren ook de jongens D1 druk bezig aan hun onderdelen, als eerste stond de 60 m horden op het programma. Thijs van Miltenburg, Wessel Terpstra, Koen Roskamp, Bas Ostendorf en Jelle van Miltenburg hadden zich hiervoor geplaatst. Een onderdeel dat nieuw is en waar ze niet veel op getraind hadden. Toch wisten 3 van de 5 jongens, Bas, Jelle en Koen zich een plaats in de halve finale te lopen. Koen wist zich daarna zelfs voor de finale te plaatsen. Daar eindigde hij op een 7e plek in een tijd van 11,22s. Ook plaatste Koen zich voor de finale met kogel en wierp daar een pr met 7.74m, waar hij 8e mee werd.

Nederlands kampioen
Bij het hoogspringen zorgde Jelle voor een geweldige prestatie, hij verbeterde zijn pr met 10cm. Zijn sprong van 1,55m was goed voor de eerste plaats, dus Nederlands kampioen hoogspringen bij de D junioren. Deze sprong was ook meteen een clubrecord en een “baanrecord” voor Omnisport Apeldoorn.

Wessel en Jelle hadden ook nog een 1000m op het programma staan, waar ze beiden in het veld met grote concurrenten zich prima staande hielden. Wessel ging in 3:57min over de streep en Jelle in 3:35min. 

Een mooie dag met geweldige prestaties van deze negen atleten, die door vele omstandigheden niet de optimale voorbereiding hadden. En dit dan toch wisten neer te zetten.