Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV pupillen goed op dreef tijdens de 2e crosscompetitie

Afgelopen zaterdag was de tweede crosscompetitie bijna een thuiswedstrijd, AV Triathlon uit Amersfoort was verantwoordelijk voor de organisatie van deze wedstrijd. Met een temperatuur net boven nul was het met name koud voor de trainers en ouders.

D/C pupillen
Als eerste van de pupillen waren Wessel van Velsen en Pien de Vooght aan de beurt. Wessel liep lekker zijn rondjes, Pien vond het maar niks 2 rondjes van 400 meter. Een rondje, misschien wel van 1000 meter, is veel makkelijker. De jongens, C-pupillen, Mich Sweep, Tim Lauterslager, Julian Hogenkamp, Jilles Ijntema, Merijn Groot, Thijs Brouwer, Sam Vroomman en Jesse van de Beek waren lekker warm door het inlopen en hadden er veel zin in. De jongens hebben lekker gelopen en liepen een mooie tijd. Jesse was de eerste BAV-jongen, met kort daarachter Tim en Julian. Daarna was Febe Bakker aan de beurt, ons c-pupillen meisje. Zij liep goed voorin mee en kon nog wel een rondje!

B pupillen
Bij de jongens B pupillen stonden Mick van der Wouden, Dinand te Pas, Tijmen Hoogendoorn, Mats Roskamp en Jan Vriesman aan de start. Het was een afwisselend parcours met net na de start het zwaarste stuk (een heus bergje) van deze cross. Er wordt wekelijks getraind voor de cross en dat is goed te merken aan de conditie van deze B pupillen. Het vijftal kwam over de finish met op kop Jan Vriesman, die derde werd, gevolgd door Mats Roskamp, Tijmen Hoogendoorn, Dinand te Pas en Mick van der Wouden. Voor het ploegenklassement zijn er veel punten gescoord tijdens deze tweede crosscompetitie. Dit vergroot de kans op deelname aan de finale voor deze B pupillen..

Helaas kon Josephine Vermeij als meisje B pupil niet deelnemen aan de wedstrijd vanwege een blessure.

A pupillen
Bij de A1 pupillen mochten de jongens, Yves van de Meer en Danny van Schaik als eerste van start. Zij liepen een afstand van 1250 meter. Door het eerste stuk met los liggend zand, konden ze niet met de grote groep mee. Toch hebben beide jongens tijdens de wedstrijd zich goed naar voren gelopen. Ze kwamen als 35ste en 39ste over de finish.
Daarna was het de beurt voor de meisjes A1 pupillen. Nadia de Keijzer en Mara Brandsen stonden namens de BAV aan de start. Het parcours met los liggend zand, een flinke heuvel en kleine bospadjes is een parcours voor Nadia. Bij de vorige cross werd Nadia 3de en dat wilde ze graag vandaag nog een keer. Na het startschot kon ze direct met de voorste groep meisjes mee. Nadia kwam na een goede wedstrijd als 5de over de finish. Gevolgd door Mara die de wedstrijd op haar eigen tempo liep. Ze liet zich niet door de snellere meisjes over de kop jagen. En kwam als 35ste in een keurige tijd over de finish.

De jongens A2 stonden weer met een grote groep aan de start maar liefst 52 jongens vertrokken er. De BAV jongens konden goed mee komen. Floran Groot kwam als eerste BAVver over de streep op een 21e plek, daarna kwam Remco Martens op een mooie 33e plek. Thom van der wouden en Marijn van Maanen volgden op een 38e en 39e plaats. Max van der Meer liep een mooie wedstrijd en werd 45e. Arman Yildis liep in zijn eerste cross een prima race en kwam binnen op een 48e plek.

Hierna stonden de meiden A2 klaar voor hun race, ook hier een grote groep van 51 atleten die stonden te popelen om eindelijk te vertrekken. Bij de BAV was het Emma van de Beek die de finish als eerste passeerde als 11e meisje, met in haar schaduw Lotte Bleijerveld die 14e werd. Sabien Hilhorst kon ook goed meekomen en eindigde op een 32e plaats. Famke Bles liep een constante wedstrijd en ging als 38e over de streep. Danielle Veendrick moest zich iets laten terug zakken uit de middenmoot, maar ook zij eindigde op een welverdiende 44e plek, met vlak achter haar Catharina van Lange die 47e werd. Amber Pieterse liep haar wedstrijd goed uit op een 50e plek.