Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV junioren handhaven zich boven in competitie

Afgelopen zaterdag 16 mei was de Baarnse Atletiek Vereniging met vijf teams vertegenwoordigd tijdens de tweede competitiewedstrijd voor jongens en meisjes C en D junioren in Woerden.Op een mooie baan, waar het wel waaide maar waar ook de zon regelmatig scheen streden de atleten met een tiental andere verenigingen om een plaats voor de gebiedsfinale op 20 juni.De groep jongens C junioren, waarvan nog veel atleten vorig jaar in de landelijke finale D junioren stonden, presteerde tijdens deze wedstrijd weer prima.Op de 800m wisten Mark Rigter, Ingmar de Klerk en Rico van de Pol respectievelijk de 1e, 2e en 3e plaats te halen. Mark moest bij het verspringen Robin Steinbach voor zich laten. Robin werd 2e en Mark 3e. Op de 100m sprint behaalde Robin in een tijd van 13.48s de 3e plaats. Max Draisma werd 4e (13.79) en Paul Sluiter 5e (14.14s). Op de 100m horden wist Paul Rico nog maar net voor te blijven. Het ging hier om honderdsten van seconden. Paul werd uiteindelijk 2e en Rico 3e.Bij het kogelstoten was er een 2e plaats voor Max. Bas van der Vuurst was bij het hoogspringen goed in vorm. Hij wist tot het laatst mee te doen met de wedstrijd. Uiteindelijk werd hij 2e met een sprong van 1.45m. Bij het discuswerpen behaalde Bas een 3e plaats. Dylan Jansen, weer terug na zijn blessure, deed uit voorzorg mee met de werp onderdelen. Lopen gaat nog even niet. Bij het discuswerpen veroverde hij een nette 4e plaats. Bij het speerwerpen wist hij zijn clubgenoot Ingmar voor te blijven. Dylan werd 3een Ingmar 4e. Uiteindelijk wisten deze jongens als team 2e te worden in de einduitslag. Of dit voldoende is voor de gebiedsfinale moeten zij nog even afwachten.Bij de jongens junioren D deden voor de BAV twee teams mee. Eén in de 1e divisie en één in de 2e divisie. Het team uit de 1e divisie stond na de eerste wedstrijd 2e in het gebied en 5e in de landelijke stand. De estafette voor dit team leverde een 2e plaats op achter de concurrent AVA?81.Bij het hoogspringen was de aandacht extra gericht op Sven van Maris en Luc van Dormolen. Nadat hier de vorige keer punten waren blijven liggen moest het deze keer wel goed gaan. Sven en Luc stelden niet teleur. Met een sprong van 1.40m werd Sven 2e en Luc 3e met een sprong van 1.35m. Luc liet zich bij de 1000m ook duidelijk zien. In een mooi gelopen race wist hij als 2e te eindigen. Luc de Jong, die 6e werd op deze afstand, had de pech dat hij gelijktijdig met deze wedstrijd ook moest verspringen. Tussen alles door wist Luc met een sprong van 4.48m beslag te leggen op de 1e plaats. Een goede prestatie gezien de planning van zijn onderdelen. Koen Zahradnik wist bij het verspringen beslag te leggen op de 2e plaats met een sprong van 4.11m. Bij de 80m sprint werd Koen de snelste BAV atleet. Met een 4e plaats bleef hij Sven net voor. Christiaan Spijkers en Arthur Bouma werden respectievelijk 9e en 13e. Christiaan behaalde bij het speerwerpen een 5e plaats met een worp van 27.15m. Max van der Vuurst werd hierbij 6e. Een zelfde plaats wist Max te behalen bij het discuswerpen met een worp van15.44m. Bij dit onderdeel werd Thijs Buwalda 3e met een worp van 19.58m.Thijs werd bij het kogelstoten netjes 4emaar ruim achter nummer één Emiel Rigter. Daar waar Thijs 7.70m stootte, stootte Emiel 13.52m. Emiel staat op dit onderdeel dan ook eenzaam aan de top. Ook landelijk gezien staat hij aan de top. Op de 80m horden is Emiel ook een klasse apart. In een tijd van 12.21s wist hij ruim 1e te worden. Arthur wist in dit geweld toch een verdienstelijke 6e plaats te behalen. Uiteindelijk wisten deze jongens een mooie 2e plaats te behalen. De prestaties waren duidelijk beter dan bij de eerste wedstrijd. Het team staat nu ook 2e in het gebied en zal dan ook zeker 20 juni strijden in de gebiedsfinale. Landelijk is het team opgeklommen naar een 4e plaats.Het tweede team deed het naar verwachting prima. Christiaan Prager wist op de 80m sprint netjes naar een 8e plaats te lopen. Bas Westerhuis werd, na langdurig afwezig te zijn geweest in verband met een blessure, 18e. Bij het verspringen wist Christiaan een 10e plaats te behalen. Baus Verbeek werd hier 8e met een sprong van 3.63m. Baus die ook startte op de 80m horden werd hier ook 8e terwijl zijn ploeggenoot Martijn Steinbach 10e werd. Op de 1000m moest Martijn weer aan de start verschijnen. In een goed gelopen race wist hij als 11e te eindigen. Ploeggenoot Bebeto Kleintjes wist beslag te leggen op de 12e plaats. Bebeto wist bij het hoogspringen zijn persoonlijk record te verbeteren naar 1.25m. Hiermee werd hij 10e. Bij de werp onderdelen waren het Jochem Portman en Kevin van der Wal die de eer van de BAV moesten verdedigen. Jochem werd 8e bij het kogelstoten en 13e bij het discuswerpen. Kevin wist bij het kogelstoten 12e te worden en 9e bij het discus werpen. Dit laatste was een goede prestatie daar het één van de eerste keren was dat hij aan dit onderdeel meedeed. Bij de estafette behaalde dit team een 8e plaats. Al met al een goede prestatie van dit team.Bij de meisjes junioren C kwam een klein team van de BAV aan de start. In een goed gelopen estafette wisten deze meiden een 6e plaats te behalen. Bij de sprint moesten Femke de Boer en Inez van der Steen de eer van de vereniging verdedigen. Femke werd vlak voor Inez 11e. Bij het hoogspringen behaalde Femke met een sprong van 1.20m een 10e plaats. Inez wist bij het verspringen een 6e plaats te behalen met een sprong van 3.88m. Op de 80mh wist Demy Zahradnik een nette 5e plaats te behalen in een sterk veld. Op de 1000m werd Demy 9e. Op de werp onderdelen liet Yannicke Kruiswijk van zich horen. Met een 3e plaats bij het kogelstoten en een 2e plaats bij het discuswerpen (21.66m) wist ze zich in de top van de wedstrijd te nestelen. Anouk van Dormolen behaalde bij het kogelstoten een goede 7e plaats. Uiteindelijk behaalden deze meisjes in het eindklassement een 5e plaats. Hiermee wisten ze zich jammer genoeg niet te plaatsen voor de gebiedsfinale.De junioren meisjes D startten, gehavend door een aantal afzeggingen, met de estafette. In een goed gelopen race werd uiteindelijk de 10e plaats behaald. Op de 80m sprint verdedigden Juliette de Klerk en Ilva Adam de eer van de club. Met een respectievelijke 11e en 23e plaats wisten ze dit onderdeel tot een goed einde te brengen. Juliette liet bij het hoogspringen duidelijk van zich horen. Met een sprong van 1.40m wist ze de 3e plaats te halen. Een evenaring van haar persoonlijk record. Ilva behaalde bij het speerwerpen de 17e plaats. Op de 1000m liep Ina van Woersem in een tijd van 3.31.5min naar een goede 5e plaats. De tegenwind op het lange eind speelde haar nogal parten. Shirley Dolman behaalde op deze afstand een knappe 7e plaats. Bij het verspringen wist Ina met een sprong van 3.68m een 10e plaats te behalen. Maja van Gisbergen werd bij dit onderdeel netjes 19e. Maja wist bij het kogelstoten een 10e plaats te behalen met een stoot van 6.70m. Shirley werd hierbij 11e met een afstand van 6.66m. Uiteindelijk wisten de meisjes D junioren de 8e plaats in het eindklassement te behouden. Uitslagen  CD junioren competitie Woerden 16-5-2009