Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV estafettelopers overheersen in Soester bosmarathon

De 12e Soesterbosmarathon werd zondag jl. gehouden onder zo goed als ideale weersomstandigheden. Het parcours van 10.5 km, dat door de marathonlopers 4 maal moest worden afgelegd lag er naar omstandigheden goed bij. Tenminste als je kan spreken over goed op een parcours met misschien wel 30 bochten, allemaal heuveltjes, smalle bospaadjes, mul zand en… 150 meter atletiekbaan.

Gelukkig wisten de atleten waar ze aan begonnen. De één startte op de marathon. Zoals BAV-er Ruut Schalij, die een alleszins acceptabele 3 uur en 50 minuten op de klok wist te zetten, waarvoor alle respect. De ander vond een aantal maten en deed mee met de estafette. De oudere jongere van de BAV hadden twee aan elkaar gewaagde teams ingeschreven. Niet de winst overall stond centraal, maar de onderlinge strijd van beide teams zorgde voor de nodige commotie. Team B. bestaande uit Andre Groen, Andre van de Vuurst, Berry Ruitenbeek en Richard Koot wonnen met overtuiging de onderlinge strijd én de wedstrijd in een tijd van 2.54.41. De tegenstanders team A. bestaande uit Ben Horst, , Henk Landman, Jos Hakvoort en Jaap Sonnenberg volgden op krap 6 minuten, net boven de 3 uur. Oorzaken waren er ineens snel te vinden. Horst blesseerde zijn hamstring, Hakvoort liep verkeerd en Landman moest onverwacht iets doen wat je normaal voor de wedstrijd doet. Arme Sonnenberg kon het zo ontstane gat niet meer dichtlopen. Toch werd dit team nog tweede in het klassement.

De damesestafette ploeg werd ook knap eerste. Zij waren een samenwerkingsverband aangegaan met de organiserende vereninging AV Pijnenburg uit Soest. Bernadette Vink en Marina Bos wisten namens de BAV het team op het juiste spoor te brengen zodat de dames van Pijnenburg de overwinning veilig konden stellen.

Op de individuele afstand werd Hans Oostindien op de 10.5 km gesignaleerd en ondanks het feit dat ook hij op het parcours even het spoor bijster raakte finishte hij in een keurige 54.53.

Dank gaat uit naar de organisatie van AV Pijnenburg, die al 12 jaar lang deze sfeervolle wedstrijd op de kalender hebben staan. Ook dit jaar was het voor alle deelnemers weer enorm genieten.