Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV pupillen trotseren regen en kou tijdens 3e competitiewedstrijd

Op 25 juni werd de derde en laatste competitiedag gehouden bij AV Zuidwal in Huizen en helaas regende het de hele dag. Daarvan hadden de kinderen erg veel last bij de aanloop van het balwerpen en bij het hoogspringen, het was erg koud en er stond flink wat wind. Maar toch wisten zij nog 17 PR’s te verbeteren ondanks de zware omstandigheden.

D–pupillen
De D-pupillen Jort Mol Lous, Roeland Bouma, Dinand te Pas, Jan Vriesman en Jelmer Pastoor hadden er veel zin in. Voor Jan was het zijn eerste wedstrijd. Hij kon niet wachten tot het zaterdag was. Ze begonnen met balwerpen, dat was maar 1 PR, alleen voor Dinand. Dan na een klein uurtje door naar het verspringen, daar ging het allemaal niet zo. De regen zat toch in de benen. Dan even sprinten, ohw, hoe zat dat ook alweer met zo’n startblok. Na korte uitleg kwam alles weer boven en werden er goede tijden gelopen.

C-pupillen
Dan was het de beurt aan de c-pupillen jongens, Yves van der Meer, Boris van der Beek, Bauke Taylor en Chris Koenen. Doordat ze met z’n vieren zijn, mochten ze weer aan de estafette mee doen. Dat was erg spannend, de jongens hebben het stokje niet laten vallen. De jongens zaten alle vier zo’n 30 centimeter van hun pr. met verspringen. Balwerpen gaat ook steeds beter met mooie afstanden voorin het klassement. Alleen Bauke heeft een PR. Het sprinten ging ook goed, alles duurde erg lang, dat kwam waarschijnlijk door de regen. Nu maar afwachten of we naar de finale mogen.

B-pupillen
De jongens begonnen met de 4 x 40 meter estafette en die werd gelopen door Floran Groot, Wouter Molenaar, Thom v.d. Wouden en Sjoerd van ’t Slot die voor de eerste keer meedeed. Helaas was het estafettestokje gevallen bij de eerste wissel maar ze raapten het gelukkig weer heel snel op. Na de estafette kwamen ook Remco Martens, Jarno Krikken, Max van der Meer, Taran van Stel, Marijn van Maanen en Florian van der Burg bij de ploeg. Voor Florian was het zijn eerste competitiewedstrijd.

Als eerste stond balwerpen op het programma en bijna iedereen kwam over de 10 meter. Wouter kwam het verste van iedereen bij de B-pupillen, hij behaalde 28.10 meter. Marijn verbeterde zijn P.R. met 4 cm en behaalde 10.78 m. De 40 meter sprint was nu aan de beurt en iedereen liep goed bij dit slechte weer. Als laatste onderdeel stond het moeilijke onderdeel hoogspringen op het programma.  Floran en Sjoerd kwamen over de 1.00 meter heen en Wouter en Taran over de 95 cm. en dit is een prachtig resultaat.

Bij de meiden van de estafetteploeg, bestaande uit Catharina van Lange, Famke Bles, Emma van de Beek en Lotte Bleijerveld, verliepen de wissels zo goed dat dit resulteerde in een derde plaats tijdens deze derde competitiedag.  Tijdens de trainingen was er veel geoefend met sprint en hoogspringen. Het resultaat van deze voorbereiding mocht er zijn. Emma van de Beek had ondanks het natte weer een hele snelle tijd op de 40 m sprint. De meisjes kregen deze competitiewedstrijd voor het eerst te maken met Hoogspringen, er werden goede resultaten behaald. Amber Pieterse haalde een PR van 0.75 m en zo ook Lotte Bleijerveld een PR van 0.90 m. Danielle Veendrick werd gecoacht door een pupil van meisjes A2 en op dit technische nummer kwam ze zo over de 1.00 m.

Als laatste onderdeel van deze druilerige dag, het balwerpen. Dit is echt een nummer voor Famke Bles en Catharina van Lange die beide een hele mooie worp wisten neer te zetten waarmee veel punten gescoord werden. Ook voor de meisjes is het even afwachten of ze nog naar de finale mogen in september.

A1 pupillen
Voor de meisjes A1 pupillen deze competitie geen estafette. Ze begonnen met kogelstoten. Een onderdeel wat van alle drie de meiden geen favoriet is. Winnie de Groot verbeterde haar PR met 23 cm. Na het kogelstoten gingen we naar de 60m sprint. Alle drie de meiden liepen een tijd dicht bij hun PR. Als laatste onderdeel moesten ze verspringen. Een onderdeel waar ze tijdens de training veel energie in hebben gestoken. Dat wierp zijn vruchten af. Voor Roos Hersbach en Isabel van den Broek beide een PR. Isabel doorbrak de barrière van drie meter, met een sprong van 3,12 m. Ook voor deze meiden afwachten of ze naar de finale mogen.

Het estafetteteam van de jongens was op 1 plaats gewijzigd, Rick van Boeyen i.p.v. Wessel Terpstra, uit trainingen en wedstrijden sprint bleek Rick sneller te zijn. Het team kwam als eerste over de finish maar door de regen en wind tegen helaas net geen pr. Vervolgens gingen de jongens verder met het onderdeel sprint. Door de lastige weersomstandigheden verbeterde niemand zijn snelste tijd. Helaas geen punten verdient voor de P.R Challenge. Bas Orstendorf deed voor het eerst mee aan een wedstrijd. Hij zette zeer mooie prestaties neer op de onderdelen. Het onderdeel kogelstoten werd door het weer ( regen ) lastiger, gladde kogel, waardoor hij door de handen glipt en gladde ring.

Bij het verspringen verbeterden Jelle van Miltenburg, Wessel Terpstra en Rick van Boeyen hun PR met resp.  1 cm, 9 cm en 5 cm. Koen Roskamp is over de 3 competitie wedstrijden op een 3eplaats geëindigd, een zeer goede prestatie. Jelle van Miltenburg is op de 1eplaats is geëindigd van de 1000 m en zijn broer Thijs van Miltenburg op de 3eplaats.

A2 – pupillen
Als eerste stond de estafette op het programma voor de meisjes a2e jaars, deze verliep gesmeerd, maar de meiden liepen net geen pr.
Bij de sprint werd er goed en snel gestart, maar de weersomstandigheden lieten geen snelle tijden toe.
Bij het balwerpen ging het super, je kon zien dat de werptrainingen zijn vruchten had afgeworpen.  Laura van Surksum wierp over de 15 meter een mooi pr ook Sophie Bleijerveld deed het goed met een worp over de 17 meter.Sophie de jong en Bodine Bakker wierpen beiden ruim over de 20 meter voor allen een fikse verbetering van hun persoonlijk record. Sophie de Jong kon als enige bij het verspringen een pr behalen. Deze meiden eindigden voor in het klassement in de einduitslag.

Bij de jongens a2e jaars was het mogelijk om een combi-estafetteteam te vormen met 2 meisjes a1( Winnie de Groot en Isabelle van de Broek ). Ondanks dat ze maar 1 maal geoefend hadden liep deze combinatie naar een 1e plek in een veld van jongens a2e jaars. Het balwerpen ging ook  goed Niels  Koelink wierp zijn bal over de 25 meter en Stefan Doeven werd 1e met een worp van ruim 29 meter. Ook de jongens konden op de 60 meter sprint hun pr niet verbeteren, door de regen en de wind. Bij het verspringen kon Stefan dit keer de 3 meter grens niet bedwingen en Niels die een afgekeurde sprong van ruim over de 4 meter had, kon daarna niet meer over deze teleurstelling heen springen en moest tevreden zijn met 3,76 meter.
In de einduitslag werden de jongens 3e en 7e. Aan het einde van de dag werden er medailles uitgereikt over de uitslagen van de 3 wedstrijden, waar Sophie de Jong een 3e plek behaalde op de 1000m en Laura van Surksum en Niels Koelink een 1e plek op de 1000m veroverd hadden. Nu af wachten of ze een plekje in de regio finale hebben afgedwongen