Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV en Pijnenburg breken parcoursrecord bij Cuneraloop

Afgelopen zaterdag, 28 mei, heeft een estafetteteam met lopers van BAV en AV Pijnenburg de regionaal hoog aangeschreven Cuneraloop in Rhenen gewonnen. Sinds enige tijd trainen de baan atleten van BAV en AV Pijnenburg regelmatig gezamenlijk en onderdeel van deze samenwerking was om een delegatie naar Rhenen af te vaardigen bij de Cuneraloop.

Bij deze wedstrijd zouden Mitchell Thiel (AVP), Stefan Leeflang (BAV), Camiel Kruiswijk (BAV) en Maarten Haegens (AVP) meedoen aan de 4x 5 kilometer estafette wedstrijd waar het parcoursrecord sinds 2008 op 1:12:07 uur stond. In Rhenen aangekomen werd duidelijk dat het een parcours was met een serieus hoogteprofiel. Het was dus zaak voor de atleten om de race goed in te delen. Het doel was simpel: Een nieuw parcoursrecord lopen. Om dit te bereiken moest elke loper onder de 18 minuten blijven. De organisatie was van mening dat alleen onder ideale omstandigheden dit parcoursrecord verbeterd kon worden. En die omstandigheden waren verre van ideaal. Er stond een behoorlijke wind die vooral op de cruciale stukken vol tegen stond.

De eerste loper voor het team was Mitchell. Mitchell, die afgelopen dinsdag bij de Amersfoortse baancompetitie nog derde werd, ging voortvarend van start maar kwam zich in de loop van de wedstrijd tegen. Uiteindelijk liep hij keurig op schema 18:00 maar de positie in de race was 2e, 45 seconden achter de nummer 1.

Bij de start van de tweede etappe was het verschil tussen de nummer 1 en Camiel 45 seconden. Een groot gat wat gedicht zou moeten worden om aanspraak te kunnen maken op de overwinning en een nieuw parcoursrecord. Met een zeer sterke 5km wist Camiel, die afgelopen week de 1500 meter bij de baancompetitie winnend wist af te sluiten, de nummer 1 niet alleen in te halen maar ook een voorsprong op te bouwen van bijna 45 seconden. Camiel wist, inclusief een korte omweg, de 5km af te sluiten in 17:47.

De derde loper voor team BAV Pijnenburg was Stefan. Met 15 seconden voorsprong op het schema parcoursrecord ging hij weg voor zijn 5 kilometer. Na een zeer sterke race wist de kopman van het team de voorsprong uit te bouwen en een zeer mooie 17:25 te lopen.

Uiteindelijk mocht Maarten mocht het karwei afmaken. Met een voorsprong van 45 seconden op het parcoursrecord kon de, net van een blessure teruggekeerde Maarten, het gaan afmaken. Maarten kon hierdoor ontspannen lopen en liep bij zijn tweede wedstrijd van het jaar een verdienstelijke 17:37. Uiteindelijk wist team BAV Pijnenburg de wedstrijd af te ronden in 1:10:49. Een verbetering van het parcoursrecord met 1:20 min en uiteraard werd met die tijd ook de overwinning binnengehaald

Van links naar rechts: Mitchell, Camiel, Maarten en Stefan