Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV-ers wederom op het podium tijdens de Hellas Zomeravondcup in Utrecht

Op woensdagavond 25 mei jl. werd de 3e en voorlaatste wedstrijd gehouden van de Hellas Zomeravondcup 2011. Op deze dag werd er ook een feestelijk tintje gegeven aan het 30-jarige jubileum van deze wedstrijd. De Zomeravondcup is een serie van vier wedstrijden en prestatielopen over 5 en 10 kilometer, die afzonderlijk, maar ook als klassement, gelopen kunnen worden.

De weersomstandigheden van deze 3e tweede wedstrijd waren prima, evenals het deelnemersaantal van totaal circa 330 atleten. In afwijking van de eerste twee edities was de start dit keer om 19:00 uur vanaf atletiekbaan Maarschalkerweerd, met een parcours langs de Vecht en rond Oud Zuilen. Ook de laatste editie, op 8 juni a.s., zal om 19:00 uur vanaf de atletiekbaan Maarschalkerweerd plaatsvinden. Dan zal ook het eindklassement van de Zomeravondcup 2011 worden samengesteld.
Op zondag 28 mei 2011 werd er door een klein aantal BAV-atleten ook nog deelgenomen aan de Driedorpenloop in Kortenhoef en de 20 km door Brussel.

Zomeravondcup Hellas
Rob Pit heeft zijn zinnen gezet op een hoge klassering in het eindklassement op de 10 km. Met nog 1 wedstrijd te gaan lijkt het erop, dat hem dit gaat lukken. De vorige editie finishte hij als eerste in de categorie Mannen Masters 60+. Dit keer liep hij enkele seconden sneller en behaalde met een tijd van 0:43:11 een prima 2e plaats. Lenny Kievit behaalde de vorige editie eveneens een eerste plaats bij de Vrouwen Masters 50+, met een persoonlijk en clubrecord. Ook dit keer deed zij goede zaken, door in een tijd van 0:45:50 een 2e podiumplaats te behalen. Rob en Lenny verbeterden ook nog het clubrecord record op de 10 km in hun Master – categorie en verbeterden daarnaast ook nog hun persoonlijke record in deze klasse. Hans Oostindiën heeft intussen de 3 benodigde wedstrijden gelopen en staat netjes op een tweede plaats in het voorlopige eindklassement van de Masters 60+. Met nog 1 wedstrijd te gaan is het te hopen, dat hij zich op het podium kan handhaven. Ronald Pothuizen was, met 0:42:47 uiteindelijk de snelste BAV-atleet op de 10 km. Jeroen Hooijer verbeterde, op de 10 km bij de recreanten, zijn tijd van de vorige editie met 42 seconden.

Driedorpenloop Kortenhoef
Hans Oostindiën en Henny Bosselaar waren afgelopen zondag de enige BAV-atleten, die de weg naar Kortenhoef wisten te vinden om deel te nemen aan de gezellige Driedorpenloop in Kortenhoef. Beiden hadden zich ingeschreven op de 12 km. Hans Oostindiën wordt de laatste weken regelmatig gesignaleerd bij verschillende wedstrijdjes in de regio en heeft daarmee, naast de trainingen bij de club, weer een prima snelheid opgebouwd. Hij was Henny dit keer te snel af, door een kleine 4 minuten eerder te finishen. Een snelheid van 12 km/uur zat er voor Hans dit keer nog net niet in.

20 km door Brussel
Raymond Hébuterne en zijn vader Gaston waren de afgelopen maanden druk met de voorbereiding van de 20 km door Brussel, die zij al een tijdje op hun wensenlijstje hadden staan. Afgelopen zondag gingen zij van start bij de 32e editie van dit grote sportfestijn. Om 15:00 uur klonk het startschot op de Esplanade van het Jubelpark in Brussel om een kleine 30.000 atleten van een mooie hardloop tocht door Brussel te laten genieten. Om alles in goede banen te kunnen leiden had de organisatie besloten de lopers in 3 grote blokken onder de bogen van het Jubelpark van start te laten gaan. Deze wedstrijd staat bekend om het zware heuvelachtige parcours. Vader Gaston (categorie Masters 70+) en zoon Hébuterne (categorie Masters 40+) hebben het niet gemakkelijk gehad, maar hebben de afstand wel tot een goed einde gebracht. Tijdens dit festijn is het, gezien de grote aantallen deelnemers en de afhankelijkheid van het startvak, nauwelijks mogelijk om een snelle tijd te lopen. Na afloop konden de atleten vanaf de website van de organisatie een mooi diploma van hun prestatie downloaden.