Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV-ers presteren goed op drassig en zwaar bosparcours in Harderwijk

Afgelopen zondagmorgen (27 februari 2011) vertrok een zestal BAV-ers enthousiast naar de 5e wedstrijd van de Bosloopcompetitie in Harderwijk van het seizoen 2010-2011. Door de vele regen was het dit keer, op de bospaden rond Sportpark De Strokel, een zwaar en drassig heuvelachtig zandparcours. Op weg naar Harderwijk hadden de lopers het idee, dat het met de temperatuur nog wel zou meevallen. Door een straffe wind, flink wat regen en een temperatuur van ca. 4 graden tijdens de wedstrijd, was het een aanzienlijk zwaarder dan in de maand januari 2010.

Toen waren de loopomstandigheden prachtig. Veel lopers hadden nu behoorlijk last van de vochtige kou. De weersomstandigheden waren waarschijnlijk ook van invloed op het totale deelnemersveld (ca. 180 atleten). Tijdens de januari editie kwam er ca. 220 atleten aan de start.

BAV-atleet Raymond Hébuterne liep een prima 10 km en was slechts een fractie langzamer, dan in januari. Wel was hij, met een snelheid van 14,13 km/uur, de snelste Baviaan.

Rob Pit deed goede zaken voor het klassement. De trainingen van de laatste weken doen hem kennelijk goed. Hij was zelfs sneller, dan in januari en finishte op de 15 km netjes als 6e en verbeterde zijn vorige maand gelopen persoonlijke record in de klasse 60+ met luttele seconden. Ook Henny Bosselaar was in goeden doen en liep bijna 4 minuten sneller, dan in de laatste editie. Hans Oostindien voelt zich prettiger op een wegparcours, maar presteerde, gezien de gegeven omstandigheden, prima.

Dat hardlopen gezond kan zijn, blijkt wel uit de spreiding in leeftijd van de BAV-deelnemers, namelijk 1 in de categorie 40+, 3 keer categorie 60+, 1 keer categorie 65+ en 1 keer categorie 70+.