Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV atleten goed in loodzware Duinrellcross – 2e plaats Stefan Leeflang

Zondag 13 februari jl. werd in Wassenaar de Duinrellcross gelopen. Zoals de naam al doet vermoeden wordt deze wedstrijd op het terrein van dit bekende pretpark gelopen. Tijdens het warm lopen werd al snel duidelijk dat het een pittige race zal worden, de lange steile klimmetjes werden opgevolgd door korte afdalingen veel bochten en korte bultjes.

Vanaf de start van de 4,6km lange race (2 ronden van 2,3km) wisten de B.A.V. atleten zich gelijk voor in het veld te nestellen. Al snel viel het voor in de groep uit elkaar en konden 3 man waar onder Stefan Leeflang en Camiel Kruiswijk een gaatje slaan. Al snel hierna plaatste Leeflang een demarrage en kwam alleen op kop te lopen. Kruiswijk en Ruben vd Waals vochten voor hun positie en konden deze aardig handhaven. Leeflang die met het ingaan van de tweede ronde een gaatje had met zijn achtervolgers leek op de winst af te stevenen. Helaas werd hij op 1500meter van de finish bijgehaald en verloor direct de aansluiting met zijn concurrent, Die uiteindelijk 8sec voor hem zou finishen. Leeflang finishte op een verdienstelijke 2e plaats niet al te ver gevolgd door Kruiswijk (7e) en van der Waals. Bij de dames overtrof Bernadette Vink zichzelf door op dit loodzware parcours een keurige tijd van 23:10 te lopen.