Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV Junioren trotseren kou, wind en mul zand op Almeerder Strand

Ondanks de zware omstandigheden stonden er afgelopen zaterdag 12 februari toch 13 junioren aan de start op het Almeerder strand.

Bij de jongens B junioren stonden er 2 jongens aan de start, voor hun 5 kilometer, die zich niet lieten intimideren door de regen, kou modder of hun tegenstander.

Ingmar de Klerk die zijn positie bovenin in het klassement moest zien te handhaven ging snel weg en kon goed voorin mee komen. Hij liep na 2 ronden al bij de eerste 5 atleten en kon dat in de volgende rondes uitbouwen. Zo wist hij als 4e te eindigen. Voor Bas van der Vuurst was het een strijd met zichzelf tegen de elementen, een mooie 9e plek was dan ook zeer welverdiend. Bij de meiden B stond Naohmy Koops aan de start, maar zij moest na een ronde opgeven met een enkel blessure.

Bij de jongens C moest Luc van Dormolen deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan met een overbelaste knie, Luc heeft zich na 2 wedstrijden al geplaatst voor de finale en pakt zo wat extra rust voor 12 maart.

De meisje C staan er na 2 wedstrijden goed voor en moesten dat zien vast te houden. Ina van Woersem kon weer goed voorin mee komen en eindigde op een 3e plaats met net daarachter Juliette de Klerk die een 5e positie wist te bemachtigen. Shirley Dolman wist na een goed gelopen race als 10e over de finish te komen. Rohmana Koops die het zware parcours goed wist te trotseren kon als 15e de lijn passeren. Een mooi ploeg resultaat voor deze dames.

Pieter Hey stond als enige jongen van de D2 van de BAV aan de start en had er veel zin in, dat was goed te zien.Hij kon het hoge tempo goed bij houden en bleef in het 2e groepje meelopen. Hij wist zich naar een 10e plaats te lopen

Bij de meiden van de D2 was Dorian Wevers de enige van de BAV. Zij had de vorige 2 crossen al goed gepresteerd en moest vandaag alleen haar positie zien te handhaven. Maar Dorian had meer in petto, ze liet zien dat het harde trainen niet voor niks was geweest en zo kon ze een 3e plaats afdwingen.

Hierna de beurt aan de 4 meiden van de D1. De meiden stonden op de beste positie aan de start, en Roma de Jong had de opdracht om meteen als eerste weg te gaan en zo dicht mogelijk achter haar directe concurrent te blijven. Het leek Roma met groots gemak te lukken en ze wist zo direct achter haar concurrent een 3e plaats te bemachtigen. Een geweldige prestatie. Ook Tamara Went bleef mooi voorin en kon met gemak het hoge tempo aan, ze wist als 10e over de finish te komen.Net daarachter een onderlinge strijd tussen Suzanne Vink en Manon Stalenhoef. Suzanne wist net voor Manon te blijven en passeerde de eindstreep als 12e waar Manon met een 13e plaats genoegen moest nemen. Voor het ploegenklassement een mooie dag voor deze meiden. Nu is het wachten op wie zich individueel en als ploeg zich hebben geplaatst voor de finale van 12 maart in Amstelveen.